avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces neechitabil, termen prescriptie, CEDO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces neechitabil, termen prescriptie, CEDO

Buna ziua,
sunt parte vatamata intr-un proces de loviri si alte violente. Posed un raport medico-legal (emis de un serviciu judetean) care din pacate nu este in concordanta cu realitatea (ci si in contradictie cu toate actele medicale depuse). Drept urmare, am facut o plangere penala impotriva medicului legist.
La Apel, mi s-a respins o expertiza INML pe motiv ca nu exista vreun motiv ca raportul de expertiza medico-legal sa nu fie credibil. Iar daca se va incepe urmarirea penala a medicului legist care a emis raportul, atunci se poate redeschide cazul - afirmatiile apartin procurorului de sedinta.

Asadar sunt doua dosare. 1 - loviri si alte violente 2 - abuz in serviciu

Pentru primul: Avand in vedere ca decizia se bazeaza pe un raport medico legal eronat, este una stramba.
Fapta se va prescrie in 6 luni.

Intrebari: a) Daca voi merge la Inalta Curte si va interveni acest termen, care va fi starea de fapt? Faptuitorul va scapa fara absolut nicio pedeapsa sau va ramane cea de la Apel?
b) se poate ajunge la CEDO pe motiv de "proces neechitabil" daca prescriptia intervine in timpul procesului de la ICCJ?

Al doilea dosar: Cel mai probabil se va da clasare, iar judecatorul nu va intoarce dosarul la parchet.
Intrebari: c) In acest caz, pot ajuge la CEDO pentru un dosar care a murit din fasa (fiind epuizate practic toate caile de atac interne)?
d) CEDO iti mai poate respinge cazul fara sa motiveze de ce?

Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
carepecare, utilizator

Alte discuții în legătură

Medicina legala Nicu I. Nicu I. Cum se poate contesta un raport medico-legal, avand in vedere faptul ca medicul legist desi avea in fata toate actele medicale, in care se preciza perioada de ... (vezi toată discuția)
Comisia de avizare și control de pe lângă inml a recomandat o noua expertiza psihiatrica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Am un caz încadrat juridic pe omor calificat și conform raportului de expertiza medico-legala psihiatrica a rezultat ca inculpata nu a avut discernământ ... (vezi toată discuția)
Probe concludente? adrian gorganeanu adrian gorganeanu 2 persoane fac pana si derapeaza in sant. in apropiere se afla un cioban cu oile,caruia i se cere ajutorul ptr. a scoate masina din sant.dupa ce acesta ajuta ... (vezi toată discuția)