avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tratamentul fiscal din punct de vedere al TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tratamentul fiscal din punct de vedere al TVA?

Buna ziua,
O societate comerciala S.R.L cu sediul in Romania are ca obiect de activitate prestarea de servicii medicala in baza codului CAEN 8622- Activitati de asistenta medicala ambulatorie.In conformitate cu prevederile codului fiscal aceasta activitate este scutita de plata TVA, indiferent de cifra de afaceri realizata.

Aceasta societate se hotaraste sa efectueze si alte activitati, si anume:
- Cod CAEN 7219 Cercetare dezoltare in alte stiinte naturale si inginerie (Studii clinice
si cercetare in domeniul medical);
- Cod CAEN 8559 Ale forme de invatamant n.c.a
- Cod CAEN 8690 Alte activitati referitoare la sanantatea umana

In cadrul codului CAEN 8622 va desfasura pe langa serviciile medicale dermatologice si activitati de chirurgie plastica si chirurgie estetica.
Va rugam a ne preciza care este tratamentul fiscal din punct de vedere al TVA:
- La depasirea plafonului de 300.000 lei din alte activitati, decat cele strict din servicii medicale, societatea devine platitoare de TVA, doar pentru aceste activitati si nu pentru intreaga sa activitate.
- Care este cota de Tva care se aplica pentru aceste activitati
- Daca devine platitoare de Tva doar pentru aceste activitati, inregistrarile contabile se pot tine prin evidenta distincta a acestor activitati fata de serviciile medicale sau cu ajutorul pro ratei.
Va multumim,

Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Infiintare firma prestari medicale (chirurgie plastica) iuliastoica iuliastoica Buna ziua, doresc sa infiintez o firma de prestari medicale - avand contract de colaborare cu o clinica medicala - chirurgie plastica. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Cod caen syr syr Ce cod CAEN pot folosi dc am cabinet medical cu specialit DERMATOLOGIE,LABORATOR ANALIZE ,STOMATOLOGIE,MEDICINA INTERNA (vezi toată discuția)
Activitati de comert la cmi stomatologic elicoidal elicoidal un cabinet stomatologic, CAEN 8623, ce trebuie sa faca ca sa vanda la receptie produse stomatologice ?la registru comertului, la administratie? care sunt ... (vezi toată discuția)