avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua,fiul meu de 13 ani trece printr-o situatie ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua,fiul meu de 13 ani trece printr-o situatie mai delicata. ...

Bună ziua,fiul meu de 13 ani trece printr-o situatie mai delicata.
Este in clasa a VI-a,pana in clasa a IV-a nu a avut probleme la scoala,doar mici contraziceri cu colegi dar nimic grav.In clasa a V-a,a primit mustrare scrisa pentru ca a sarit pe geamul clasei iar in clasa a VI-a au inceput problemele.
Copilul sustine ca e constant jignit de colegi de clasa,se face misto de el pt haine,daca ia o nota mica,daca nota e mare zic ca a copiat ,l-am sfatuit să ii spună doamnei diriginte si sustine ca nu il crede asa ca,in decembrie mi-am dus la scoala .Doamna diriginta mi-a spus ca copilul nu e chiar asa cuminte cum sustine el,am facut si cerere sa vad doua momente din clasa,dar nu s-a intamplat nimic,toti copii se purtau normal.
Dupa aceasta vizita fiul meu a primit o observatie individuala pentru agresivitate fizica si verbala fata de colegi,nu am primit dovezi pentru ea (Nici nu stiu daca trebuia).
In februarie si-a facut o prietena (o sa ii spunem A) de la o clasa paralele [fata este fosta prietena cu un coleg(o sa ii spunem X) de-al lui] aici incepe distractia.
Copilul meu,constat a fost jignit si amenintat de acest,ca are el niste prieteni.. plus ca isi planuiau si o bataie in parc. Toate aceste le stiu din telefonul copilului unde am gasit mesaje.Am anuntat tatal copilului X dar nu s-a intamplat nimic,la finalul lunii cand copilul meu venea de la scoala,un grup mai mare l-au urmarit si un prietem de-al lui X l-a amenintat ca din pumnii lui nu scapa,l-au filmat si clipul l-au distribuit intre ei,a ajuns la A si ea i-a aratat fiului meu.Am anuntat-o pe doamna diriginta si am depus o plangere la politie dar nu penala,voiam doar sa ii sperie putin pe cei mici. A venit politia la scoala si doamna diriginta si doamna director au fost iritate de acest lucru si am fost putin certata dar intamplarea e la blocul nostru,nu am stiut ce sa fac.
Dupa asta,normal ca lucrurile au continuat iar pe 19 martie fiul meu l-a lovit pe X,am vazut pe camere cum s-a facut un cerc in jurul lui si a lui X,un colegi ii tinea de umeri ca un arbitru,zice ceva si fiul meu il loveste.
Am fost sunatata de catre doamna diriginta,am intrebat ce sa fac si a zis ca o sa fiu anuntata.
Pe 21 martie am fost chemata la scoala,era politia,victima cu tatal,doamnele directoare am urmarit camerele,am semnat procesur verbal si mi s-a comunicat ca marti 26 martie se va intruni consiliu pentru disciplina si vedem ce masuri se va lua.
Politia mi-a relatat ca se va face ancheta,dosar penal,nota scazuta la purtare si amenda.
Tin sa precizez ca pe 20 martie n-am lasat copilul la scoala iar victima se lauda la clasa ca fiul meu va fi exmatriculat si i se va da amenda,nu cred ca e un comportament normal.
Vineri ,22 martie am primit mesaj de la doamna diriginta cum ca fiul meu a agresat alt coleg de la o alta clasa si l-am cautat pe tatal acestuia sa imi spuna in cel loc erau si ora,sa pot vedea momentul pe camera,acesta sustine ca nu s-a intamplat nimic,doar s-au jucat. Chiar nu stiu cum sa rezolv problema,copilul nu doreste sa mai revina la scoala.
Ce sfat imi puteti da?
Cum sa ma pregatesc pentru aceasta comisie de disciplina?
Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Plângere mincinoasă. ce mă sfătuiți să fac ca să mă apăr? sandutudorache sandutudorache Azi m-am trezit cu tlf de la politie ca au o plangere impotriva mea facuta de catre o doamna... Acum 3 sapt.in urma ,fiul meu a avut un incident la scoala cu ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar staruvp staruvp Buna ziua.As vrea sa stiu conform noului regulament scolar daca un elev este prins fumand tigari in incinta scolii este corect sa se scada elevului doua puncte ... (vezi toată discuția)
Scăderea notei la purtare din cauza unei probleme des întâlnita Biu2011 Biu2011 Bună ziua! Azi în ora de franceza o colega de a mea se juca cu jaluzelele de geam pt că ea stă lângă geam, jucânduse cu ea în continu a rupt-o, doamna ... (vezi toată discuția)