avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune certificat actionar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune certificat actionar

Buna ziua,
Am facut o succesiune. Am prezentat si certificatul de actionar al decedatului, dar notarul a cerut extras de la depizitarul central. Actiunile sunt la uzina Dacia care detine registrul de actionari separat.
Intrebare: este eroare de la notar? Pentru completare certificat mostenitor in acest caz trebuie sa platesc alte taxe? Legal cine trebuie sa stie unde cere extras privind certificatul de actionar? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Neculae Cote , utilizator 13:16, 28 Martie 2024
Nu e greșit. V-a spus bine ca trebuia sa fi dus la notar acel act prin care sa fi dovedit ce actiuni deținea decedatul. Puteți face acum un supliment la certificatul de moștenitor deja primit. Altfel nu puteți beneficia de dreptul asupra acelor actiuni.
Cred ca nu ati inteles bine situatia. Am prezentat cerificatul de actionar la notar, dar acesta a cerut extras de la depozitarul central care nu detine informatii despre Registrul actionarilor Dacia, , iar uzina Dacia are registrul de actionari separat.
Intrebarea era : in sarcina cui cade obligatia legala de a sti unde sa ceara ceara extrasul pentru certificatele de actionar?
Succesorul sau notarul trebuie sa stie unde sa ceara extrasul de cont?
Multumesc!
Dumneavoastra. Nu e la Depozitarul central, luați legătura cu firma și vedeți unde găsiți sa va dea dovada detinerii acelor actiuni.
notarul a cerut extras de la depozitar fiindca acolo se tin de regula registrele pentru majoritatea agentilor economici. deci depozitarul este primul intrebat.
notarul ar fi gresit daca dvs i-ati fi transmis expres unde sa caute si el ar fi tinut-o pe a lui.
revenind la intrebarea cine plateste, raspunsul e: dvs. fiindca dvs. sunteti partea interesata.
Buna ziua. Va rog din suflet sa mă ajutați cu o nformatie. Tatăl meu decedat în 2019 a deținut acțiuni la Fondul Proprietatea. Succesiunea s-au făcut în martie 2024 pentru doi moștenitori legali care au primit certificat de moștenitor. Întrebare: miște istorii au dreptul la dividende pe ultimii 3 ani, adică pentru anii 2023, 2022,2021? Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog din suflet sa mă ajutați cu o nformatie. ... Neculae Cote Neculae Cote Buna ziua. Va rog din suflet sa mă ajutați cu o nformatie. Tatăl meu decedat în 2019 a deținut acțiuni la Fondul Proprietatea. Succesiunea s-au făcut ... (vezi toată discuția)
Actiuni firma mare Madalin196 Madalin196 Buna ziua,am si eu o intrebare... primit o instiintare ca mama mea care a decedat avea niste actiuni cum se dadeau pe timpul revolutiei la o firma. Doar ca nu ... (vezi toată discuția)