avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Durata intabulare casa nou cumparata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Durata intabulare casa nou cumparata

Buna ziua. Am achizitionat o casa in alta localitate, notarul mi-a zis ca dupa vreo 2 sapt sa trimit mail la ei pt ca ei sa intabuleze noua casa. Puteti sa imi spuneti, va rog, cat dureaza obtinerea acestui act? Am inteles ca nu pot merge la primarie sa inscriu casa pana nu am si acest act. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:19, 1 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intabularea dureaza cam 15 zile +- de la data depunerii cererii la OCPI insa nu inteleg de ce si mai ales ce fel de email trebuie sa trimiteti notarului.
Asa mi=a zis, probabil sa nu uite. I-am dat mail si acum astept. Dar stiu ca trebuie sa inscriu casa in 30 de zile de la semnarea contractului de vanzare-cumparare, deja au trecut 6 zile lucratoare, daca ei nu obtin destul de repede intabularea depasesc. E vreo problema? Chiar nu se paote inscrie fara acel act? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru declaratia fiscala de la primarie nu e necesar sa aveti intabularea facuta, e suficient contractul autentificat de notar. Daca primaria va refuza cereti-le sa o faca in scris, sa vedeti cum se modifica atitudinea lor cand e vorba sa scrie ce zic. Intabularea e treaba d-voastra nu a primariei.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Aha, deci putem sa mergem la primarie pt a o inscrie la taxe si impozite. Multumesc pt info!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Durează 10 zile lucrătoare. Adica 2 săptămâni.
Unele primarii cer și încheierea de intabulare, pe care o ridicați de la notar, când veți fi anunțat.
Aveți la dispoziție 30 zile. Durează 15 intabularea.
Deci va mai rămân încă 15 zile pentru a va înscrie proprietatea la Primarie. Aveți timp mai mult decât suficient.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2024
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Procedura pentru intabularea unui teren AndreeaPaula AndreeaPaula Am cumparat un teren pentru constructie, propietarul nu este intabulat in teren,iar eu vreau sa ma intabulez.Care sunt pasii care trebuie sa ii urmez pentru a ... (vezi toată discuția)
este inscrierea adresei in cf obligatorie sau nu la intabulare? keops_mic keops_mic Buna ziua, Vreau sa intabulez o anexa agricola pe un teren intravilan cu o casa construita, ambele intabulate . Cand s-a facut intabularea la casa si teren ... (vezi toată discuția)
Am pierdut actele de la casa Anghelina Vasile Anghelina Vasile Am Pierdut actele de la casa. Cum as putea sa le recuperez. Măcar o parte. Era contract vânzare-cumpărare, cadastru, proiect de la casă, autorizație de ... (vezi toată discuția)