avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... buna ziua stiu ca o lege prevaleaza in fata oricaror ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

buna ziua stiu ca o lege prevaleaza in fata oricaror H.G., Ordonante ...

buna ziua
stiu ca o lege prevaleaza in fata oricaror H.G., Ordonante sau Ordin intern emis de o Institutie de Stat.( respectiv prevederile dintr-o lege nu pot fi anulate de asemenea acte) Va rog sa fiu informata daca asa este
multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-ar fi mai bine sa ne spuneti exact despre ce este vorba decat sa cereti confirmarea unei chestiuni despre care stiti deja ca este adevarata? S-ar putea sa fie nuante care sa va scape.
Casa Nationala de Pensii a limitat (dupa bunul plac !!!) printr-un Ordin al Presedintelui anumite beneficii prevazute in art.8 (2) d), prin introducerea unor criterii (abuzive) Adica "anual" cum este prevazut in D.L. limiteaza la "numai 2 ani" si limitare in functie de valoarea pensiei titularului .Prioritate pentru cei cu pensie sub 1281 lei (sunt avantajati printr-un punctaj ) si toate astea pe motiv ca se fac "economii la buget" Dar de ce nu s-ar face si economii si prin eliminarea pensiilor speciale!! multumesc pentru raspuns
Va referiti la Decretul-Lege nr. 118 din 30 martie 1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri ?
Buna ziua, exact la acest D.L. actualizat, la care sunt beneficiara printr-o decizie si la care mi se incalca de Casa Nat.. de Pensii si Casa de Pensii Bucuresti prevederile art.8(2) d) in mod cu totul abuziv prin H.G.51/2024 si Ordin al Pres. Casei de Pensii Buc. nr.196/25.01.2024 , prin introducerea a unor criterii de selectie la obtinerea bilet trat. pe motiv de economie!! desi Legea specifica clar , dreptul anual, fara alte restrictii sau limitari., ori Legea este ierarhic superioara acesto normative care nu o pot modifica, doar eventual ajuta la aplicarea ei. multumesc pentru raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ciuda faptului ca in loc sa ne explicati clar problema d-voastra ati scris altceva, din intrebarea d-lui Cornel Vasile si raspunsul d-voastra se intelege ca sunteti beneficiara a unui bilet anual gratuit intr-o statiune balneala conform art. 8 alin.2 lit. d din Decretul-Lege 118/1990. NIci HG 51/2024, nici Ordinul 196/2024 nu fac referire la vreo modificare adusa Decretului-Lege 118/1990 iar criteriile stabilite de aceste acte normative si limitarile din aceste acte nu va privesc pentru ca desi d-voastra beneficiati de acelasi drept ca si cel reglementat de aceste acte, dreptul la un bilet de tratament , insa, foarte important, in baza unui alt act normativ care stabileste o exceptie de la regula aplicarii unor criterii pentru aprobarea biletelor gratuite. Ca urmare, este prostia si lipsa de educatie juridica a functionarilor de la Casa judeteana de pensii vinovata pentru problema d-voastra, nu cele doua acte normative. Iar solutia pentru problema d-voastra este la instanta de contencios administrativ.
Ultima modificare: Duminică, 31 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua doresc , va rog, sa fiu informata daca printr-o h.g. ... carmenstefania carmenstefania buna ziua Doresc , va rog, sa fiu informata daca printr-o H.G. mi se pot limita drepturile prevazute in D.L.118/1990 si anume anula dreptul de a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Urmasii d-l 118/1990 si lg 189/2000 sunt scutite de impozit selicutza selicutza Urmasii Decretului - Lege nr. 118/1990 si Legii nr. 189/2000 sunt scutiti de la plata imozitului pe cladiri si teren. Ma refer la sotii/sotiile beneficiarilor ... (vezi toată discuția)
Asistenta medicala si medicamente gratuit-beneficiar al d.l.118/1990 si l. 189/2000 (pers. persecutate din motive politice molanca molanca Nelamurire: Va rog frumos sa-mi spuneti unde ar trebui sa ne adresam pt. ca tatal meu, beneficiar al D.L 118/1990, L. 189/2000 sa beneficieze conform art.5 ... (vezi toată discuția)