avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. Am un cont la raiffeisen, in care intra ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. Am un cont la raiffeisen, in care intra doar alocatia ...

Buna ziua. Am un cont la raiffeisen, in care intra doar alocatia copiilor minori. Pe acest cont,am o poprire si s-au luat banii copiilor. Este legal? Stiam ca, conform art 728 cod procedura civila, si legea 61/1993,nu se pune poprire pe veniturile din alocatii. Am contactat banca (nu locuiesc in romania),astept raspunsul lor,dar vreau sa stiu la ce sa ma astept. In cazul unui raspuns nefavoranil,pot da in judecata banca pt eliberarea acelor sume,mai ales fara instiintarea mea ? Multumesc
Cine va blocat contul curent, ANAF sau un EXECUTOR judecătoresc`?

Trebuia să anunțați în scris cu număr de înregistrare EXECUTORUL, pentru că banca comercială care vă administrează contul nu verifică ce reprezintă banii care intră în cont, contul fiind blocat de executor.
Nu banca va blocat contul curent, iar contul este universal la orice bancă, nu este numai pentru alocație sau, indemnizație de handicap, sau pensie, sau salariu, sau ..........

Ca să vă răspund concret la întrebare, banca nu răspunde de banii care vă intră în contul blocat, pentru că nu este de bancă este poprit, ci de un executor judecătoresc, sau de ANAF.
Dacă veți da banca în judecată, nu prea pare că o să aveți câștig de cauză.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Contul e blocat de executor judecatoresc. Nu am fost instiintata, doar am vazut opririle,in app bancii
Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Contul e blocat de executor judecatoresc. Nu am fost instiintata, doar am vazut opririle,in app bancii,luna asta. Acolo intra doar alocatia minorilor,nu verific contul lunar

Dapix a scris:

Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Contul e blocat de executor judecatoresc. Nu am fost instiintata, doar am vazut opririle,in app bancii,luna asta. Acolo intra doar alocatia minorilor,nu verific contul lunar

Dapix a scris:

Notificați în scris executorul, că banii care intră în cont reprezintă alocație pentru copii.
Puteți și prin email să trimiteți petiția. Dar obligatoriu în scris, că telefonic nu rezolvați nimic.

Informați și banca să nu elibereze banii către contul executorului, până când acesta va trimite o adresă către bancă.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2024
Dapix, utilizator