avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cod CAEN 5261 - Comert cu amanuntul prin corespondenta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cod CAEN 5261 - Comert cu amanuntul prin corespondenta

buna seara,
gasit in actul constitutiv al firmei cod caen 5261 care are explicatia cam asa: " Aceasta clasa include:
- vanzarile cu amanuntul ale oricaror feluri de produse, prin corespondenta, alese de cumparatori pe baza de cataloage sau orice alt tip de oferta.
Aceasta clasa include, de asemenea:
- vanzarile directe, prin intermediul televiziunii, radioului, telefonic, sau prin Internet.
"

problema sta cam asa, firma mea vinde produse (nu conteaza de care) iar la cei din provincie le trimite cu posta. eu platesc la posta o taxa de 10 lei(de exemplu). am voie ca pe factura clientului sa trec 150 lei produsul pe care il cumpara si a doua pozitie - servicii livrare/taxe transport 10 lei?

mie denumirea de comert cu amanuntul prin corespondenta si explicatia acestui cod nu imi da de inteles ca as avea voie dar poate e ceva ce nu citesc eu bine, de-aia apelez la voi sa ma luminati pt ca ma contrazic cu cineva care mai are nitel si ma bate ca nu il las sa factureze livrare.
Ultima modificare: Marți, 17 Octombrie 2006
nicami04, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicami04 , utilizator 13:26, 3 Noiembrie 2006
pai ce face firma ta, intermediaza vanzarea produselor prin corespondenta.
da,este corect....Treci in factura si taxe expeditie 10 lei
nu mai inteleg nimic...unii spun ca da...altii spun ca nu...in fine, prefer sa merg pe acelasi principiu si anume acela da a include taxele de transport in pretul produsului, pana gasesc ceva care sa imi arate ca am voie sa facturez taxe de livrare. va multumesc mult pt raspunsuri
mai poti proceda si altfel: adica cumparatorii sa plateasca taxele de posta si livrare la ridicare asa cum procedeaza toti distribuitorii de carte si alte produse prin posta (pe care-i urasc, bineinteles ca nu si firma la care lucrezi, daca nu procedeaza asa:):)):)))
spor la vanzare!
Multumesc de raspuns ovidiu ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen magazin virtual -vanzare prod electronice monique monique Ma puteti ajuta sa-mi recomandati care este codul CAEN pentru vanzarea prin magazin virtual (internet) de produse electronice , vanzare atat care persoane ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen srl-d savurazvan savurazvan buna ziua. am infiintat recent un srl-d cu activitatea principala 4532. cand am ajuns la anaf sa inregistrez firma ca platitoare de tva mi-au zis ca pentru ... (vezi toată discuția)
Caen anunturi, adsense, produse/servicii digitale alexran alexran Lucrez la un proiect online care include pe aceeasi platforma: 1. un serviciu de anunturi (vanzari/cumparari, oferte de joburi, etc); 2. spatiu de reclama ... (vezi toată discuția)