avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt parte vătămată intr-un proces de însuşirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt parte vătămată intr-un proces de însuşirea bunului ...

Sunt parte vătămată intr-un proces de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor din care rezultă un proces curând. In urmă cu 2 ani mi-a fost dat un avocat din oficiu. Tot acel avocat ma v-a reprezenta in proces? Sau cum pot afla anumite date despre el. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ruxandramrc , utilizator 15:02, 12 Aprilie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! În urmă cu 2 ani, a fost vorba tot despre această faptă? Dacă da, este posibil (nu obligatoriu) să vi se desemneze același avocat ținând cont că știe despre ce este vorba în dosar. O să vedeți la termenul de judecată cine este avocatul.

Pe de altă parte, asistența juridică a persoanei vătămate ca regulă nu este obligatorie. Doar dacă sunteți minor sau se apreciază că nu vă puteți face singur apărarea. De asta am întrebat dacă a fost vorba de același caz acum 2 ani și ați avut avocat din oficiu ca persoana vătămată?

Astfel că există și posibilitatea ca în momentul actual să se aprecieze că nu mai este necesar un avocat din oficiu.

Dar dacă vi se desemnează, indiferent cine este, puteți la termenul de judecată să cereți amânarea cauzei ca să puteți lua mai bine legătura cu avocatul din oficiu. Și apoi stabiliți între voi ce și cum să spuneți referitor la faptă.
Bună ziua, este vorba de aceeași faptă unde mi-a fost dat un avocat din oficiu deoarece eram minor, acum 2 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci, cel mai probabil, acum nu veți mai avea avocat din oficiu. Puteți doar să vă angajați dvs unul. Dacă îl vreți tot pe cel din oficiu, dar să îl angajați și ii știți numele, puteti cauta pe site-ul baroului din care face parte și să îi vedeți numărul de telefon să îl contactați.

ruxandramrc a scris:

Bună ziua, este vorba de aceeași faptă unde mi-a fost dat un avocat din oficiu deoarece eram minor, acum 2 ani.

Din păcate nu am niciun fel de detaliu despre acel avocat. La început mi s-a spus ca nu voi fi chemată la procese și nici nu voi fi implicată atât de mult deoarece nu am rezolvat-o pe cale amiabilă și inculpatul era trimis la judecată unde nu era nevoia prezenței mele. Oricum, mulțumesc frumos pentru informații! Zi frumoasă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prezenta persoanei vătămate nu este obligatorie. Nici asistenta juridica. În același timp este dreptul dvs de a participa la proces, să vă spuneți punctul de vedere etc. O citație sigur veți primi dacă nu ați primit deja. Însă pentru următoarele termene de judecată trebuie să urmăriți pe portal și dacă vreți să vă prezentați la datele fixate.

Dvs ce vreți până la urmă?
L-ați vrea pe același avocat sa-l angajați, însă nu știți cum să dați de el?

ruxandramrc a scris:

Din păcate nu am niciun fel de detaliu despre acel avocat. La început mi s-a spus ca nu voi fi chemată la procese și nici nu voi fi implicată atât de mult deoarece nu am rezolvat-o pe cale amiabilă și inculpatul era trimis la judecată unde nu era nevoia prezenței mele. Oricum, mulțumesc frumos pentru informații! Zi frumoasă!