avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este un avocat obligat să-și informeze clienții ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este un avocat obligat să-și informeze clienții despre toată ...

Este un avocat obligat să-și informeze clienții despre toată corespondența? Adica ce scrisoare a scris si ce a primit raspuns?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 13:04, 25 Aprilie 2024
Doar daca corespondenta este legata de problema clientului sau astfel cum a fost definita in contractul incheiat. Ar fi bine daca ne-ati da detalii.
Avocatul trebuia să ceară suma de la persoana care a provocat un accident. Adica deocamdata sa scrie doar o scrisoare. Dar de un ani nu am auzit nimic de avocatul. Email si la mesaje pe tel nu raspunde.
Si in contractul de asistenta juridica ce a scris? Se obliga sa trimita corespondenta catre partea vinovata de accident? In ce termen? Urma sa depuna cerea de chemare in judecata in caz de refuz de plata?
Doar sa trimita o scrisoare apoi vorbim ce facem. Nu scrie un termen pana cand sa faca asta. Inseamna ca avocatul poate sa o faca si dupa 10 ani?
Scrie: obiectul contractului il reprezinta redactare si comunicare notificare catre **** si reprezentare in fata acestei persoane.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
Andrea4564, utilizator
Nu, nu pote sa o faca dupa 10 ani ci intr-un termen rezonabil adica vreo 15-20 de zile, sa zicem. Trimiteti-i o scrisoare recomandata cu continut declarat - se face la posta un mic proces-verbal in care se mentioneaza ce contine plicul - prin care sa-i cereti sa va comunice dovada ca a notificat persoana in discutie.. Dupa ce va vine dovada comunicarii scrisorii sau a refuzului de a primi scrisoarea d-voastra mergeti la barou si faceti-i o plangere.

Alte discuții în legătură

Casuta postala a asociatiei! Maria2143 Maria2143 Care este casuta postala a asociatiei daca vrei sa expediezi o felicitare de Craciun, o scutire de la plata cotelor de intretinere pt. ca ti-ai prelungit ... (vezi toată discuția)
Notificare trimisa la alta adresa elenajaad elenajaad Este indeplinita corect procedura de notificare daca aceasta a fost trimisa pe adresa unei rude a salariatului si nu la adresa de domiciliu a acestuia, iar ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa anulez/ reziliez unilateral un contract de servicii, ... VIORICA MADALINA MANU VIORICA MADALINA MANU Cum procedez sa anulez/ reziliez unilateral un contract de servicii, pentru neindeplinirea de catre prestator a obligatiilor legale? ANPC nu m-a ajutat. ... (vezi toată discuția)