avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestatie a unei amenzi abuzive si un dosar penal ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestatie a unei amenzi abuzive si un dosar penal unde este ...

Contestatie a unei amenzi abuzive si un dosar penal unde este anchetat faptasul dar si politia.

Buna ziua,

In acest moment am un dosar de contestatie al unei amenzi data abuziv de Politia Judeteana, unde un vecin a comis o contraventie iar Politia Rurala a decis sa imi de-a o amenda pe premize false ca as fi sunat abuziv la 112 desi Politia a sosit la fata locului chemata chiar de cel care a comis contraventia,

Dupa ce am facut contestatia la judecatorie, am facut si o plangere penala la Procuratura, dupa 1 an de investigatii si incercari de musamalizare din partea Politiei Judetene, Procuratura sa autosesizat ca Politistii nu au fost anchetati in dosar desi in urma probelor sunt complici . In acest moment cei 2 politisti sunt cercetati in acelasi dosar penal pentru abuz in functie.

Intrebarea mea este cum pot anunta Judecatoarea in Procesul de contestatie de acest dosar penal in cercetare, desi eu am depus suficiente probe audio video, bodyccam-ul politiei arata cu desarvarsire abuzul politiei cat si refuzul politistilor de a face un proces verbal de constatare si refuzand sa scrie amenda pe loc sub motivul ca nu au tocul la ei.

Cum credeti ca ar trebui sa procedez. Multumesc anticipat.