avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OUG 15/2024/ executare IFN Bună seara, Situație: ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OUG 15/2024/ executare IFN Bună seara, Situație: credit de ...

OUG 15/2024/ executare IFN

Bună seara,
Situație: credit de 4500 Ron/ CREDIUS, dat spre executare la FINOPRO, dobânda este excesiva ....22000 Ron de rambursat, este inceputa executarea silita, la presiunile creditorului în anul 2023 am încheiat un angajament plata, am realizat ca suma este foarte mare, întrucât imi solicita achitarea intr-o singura transa la finalul angajamentului , am achitat ratele lunare pana la momentul apariției ordonanței
În raport de prevederile OUG 15/ 2024, am solicitat o cerere de revizuire a dobânzii și a masurilor complementare pentru achitarea unei sume rezonabila, răspunsul creditorului fiind negativ,motivând ca atata timp cât este dat în executare OUG 15 nu se aplica, eu cred însă contrariul...
Fata de aceasta situație și în raport de nerespectarea prevederilor ordonanței cum ar trebui sa procedez : contestație la executare fata de aspectele de mai sus și solicitarea constatării clauzelor abuzive ?
Mai este necesara sesizarea ANPC sau ma adresez direct instantei ?
Sa solicit inclusiv suspendarea executării silite avand in vedere temerea ca pot institui poprire salariala și asa salariul fiind mic, la limita subzistentei ?
Sper în răspunsuri detaliate, urgente și cu buna-credinta....
Mulțumesc mult,
Danas

Alte discuții în legătură

Executare silita abuziva!? ma puteți ajuta cu un răspuns va ... Gabriela mka Gabriela mka Executare silita abuziva. Ma puteți ajuta cu un răspuns va rog? Problema este următoarea în decursul zile de azi prietenul meu a primit poprire pe cardul ... (vezi toată discuția)
Litigiu banca pentru nerespectarea oug 50/2012 daneugen1 daneugen1 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarea situatie: In anul 2007 am contractat un credit pentru cumpararea unor bunuri de la o IFN am platit toate ... (vezi toată discuția)
Posibilitate vanzare drept de proprietate dany3377 dany3377 Buna ziua! Am un credit ipotecar la BCR, la care sotia este coplatitoare. As dori sa stiu daca exista posibilitatea, bineinteles cu acordul bancii, de a ... (vezi toată discuția)