avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Am făcut o construcție în urma cu 10 ani dar pe ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Am făcut o construcție în urma cu 10 ani dar pe care nu am ...

Am făcut o construcție în urma cu 10 ani dar pe care nu am folosit-o eu, la evaluarea acestui obiectiv, într-un partaj judiciar, se calculează și uzura la acest obiectiv dacă nu eu l-am folosit?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2024
gusti1947, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:42, 1 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evaluarea se face prin doua metode: valoarea de piata stabilita in functie de piata imobiliara din zona si categoria constructiei si valoarea de inlocuire in care se calculeaza costul unei constructii noi similare si apoi se aplica coeficienti pentru uzura. Indiferent daca ati folosit sau nu constructia peste ea a nins, a plouat, a fost soare, ger, a batut vantul, etc. asa ca se aplica coeficienti de uzura.
Mulțumesc
Am dorit să aflu doar dacă EU am construit NU EU l-am folosit ci a fost folosit de proprietar, Eu având doar un drept de creanță, la evaluarea acesteia după 10 ani, tot EU suport uzura. - nu știu dacă cine s-ar în aceasta situație, să fie despăgubit minus uzura acestuia, ar fi OK
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, la intrebari gresite si raspunsul este gresit. Daca d-voastra nu sunteti proprietar ce treaba aveti cu partajul? Scrieti-ne clar si simplu problema si va raspundem. Asadar: intre cine si cine se judeca partajul?
Am locuit la socrii deci ei fiind proprietarii la vremea aceea. Am construit doua bucătării una la parter pt ei și una la etaj pt noi, pe care am si folosit-o.
În urma divorțului, ca drept de creanță, an cerut evaluarea acestora. . Se evaluează aceasta constructie ca și cum eu le-am utilizat sau separat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se evalueaza la valoarea adaugata constructiilor deja existente, ca diferenta de valoare incluzand pretul tuturor lucrurilor utile si excluzand orice lucrare voluptara - care nu sporeste valoarea. Faptul ca nu ati folosit d-voastra una dintre bucatarii este irelevant pentru ca oricum nu au fost niciodata ale d-voastra iar faptul ca in 10 ani de folosire una dintre bucatarii s-a devalorizat este iarasi irelevant.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto tutu12 tutu12 Intr-un proces de partaj se solicita expertizarea unui autoturism care a fost introdus in masa partajabila cu toate ca a fost vandut (cu acordul verbal al ... (vezi toată discuția)
Expertul judiciar trebuie sa aiba atestat anevar ? proces_ro proces_ro In cazul in care eu as propune un expert tehnic in constructii, acesta ar trebui sa aiba atestat ANEVAR (printre altele) pentru a fi accepatat de catre ... (vezi toată discuția)
Valoare auto catalog lord_costin lord_costin buna ziua, as dori sa stiu de unde se scoate valoarea de catalog a unui autoturism in caz de dauna totala pe rca, metoda de evaluare a masinii in functie de ... (vezi toată discuția)