avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hristos a înviat! Am și eu următoare întrebare: ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hristos a înviat! Am și eu următoare întrebare: În cazul ...

Hristos a înviat!
Am și eu următoare întrebare: În cazul in care un militar a fost implicat intr-un accident rutier cu ucidere din culpa și în urma probelor s a stabilit o culpă de 80% pieton și. 20% șofer, iar sentința o sa fie de 1 an și ceva cu suspendare. Mai poate lucra în sistem conform legii 80 privind statul cadrelor militare? Am găsit ceva la articolul 87
"Ofiţerii, maistrii militari şi subofiterii în activitate condamnaţi prin hotărâre judecătorească la pedeapsa închisorii cu executarea acesteia, precum şi cei condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie la pedeapsa închisorii cu suspendarea executării ori cu amendă se trec în rezerva sau direct în retragere."
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:12, 6 Mai 2024
Adevărat a înviat!
Întrucât infracțiunea a fost săvîrșită din culpă, nu sunteți sub incidența acestui articol,
Cu stimă,
Avocat Simon Sebastian
Am mai găsit asta:
Articolul 85
Ofiţerii, maistrii militari şi subofiterii în activitate pot fi trecuţi în rezerva sau direct în retragere, după caz, în următoarele situaţii:

k) când, pentru o infracţiune săvârşită din culpa, li s-a aplicat prin hotărâre judecătorească pedeapsa închisorii, cu suspendarea condiţionată a executării, ori a amenzii, precum şi în cazurile când au beneficiat de amnistie sau graţiere înainte de începerea executării pedepsei;
2) Trecerea în rezervă sau direct în retragere se face din oficiu, în condiţiile prevăzute la alin. 1 lit. a), b), d), e), f) şi l), la propunerea consiliilor de judecată, în condiţiile de la lit. i) şi j), iar în celelalte condiţii la propunerea comandanţilor unităţilor din care fac parte, înaintată ierarhic.
Ar însemna că rămâne la decizia comandantului?
Ar insemna si inseamna ca exista o diferenta intre se trec în rezerva ... si pot fi trecuţi în rezerva ..., adica in varianta 2, disp art 85 nu se impune imperativ trecerea in rezerva,,, Adica, astrele si sansele sunt in favoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat mapn - dosar penal cernat liliana cernat liliana daca in timp ce esti angajat in cadrul mapn, in urma unei contraventii ai cazier mai poti ramane angajat al armatei? instanta a decis ca pedeapsa 5 luni cu ... (vezi toată discuția)
Un militar din m.a.i. condamnat la 3 ani de închisoare SPavel SPavel Un militar din M.A.I. condamnat la 3 ani de ichisoare cu suspendare pentru instigare la abuz in serviciu . se suspenda si executarea pedepselor accesorii ... (vezi toată discuția)
Amenda penala jusi_1304 jusi_1304 Buna ziua,doresc sa stiu daca ma afecteaza o amenda penala daca sunt cadru militar.Va multumesc (vezi toată discuția)