avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot fi obligat de către Asociația de Proprietari să ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot fi obligat de către Asociația de Proprietari să instalez ...

Pot fi obligat de către Asociația de Proprietari să instalez un nou apometru cu citire de la distanță în condițiile în care am instalat acum 3 luni un apometru clasic certificat, sigilat și i-am și informat cu toată documentația necesara ?
Am o adresa de la dânșii prin care ne obligă să instalăm apometre noi cu citire la distanta
Cel mai recent răspuns: Colen , utilizator 20:26, 20 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
colen Ce ati instalat dv era apometru din partea asociatiei de proprietari?
Daca nu e egal cu zero. Daca nu vi l-au dat ei puteti sa il aruncati sau sa il folositi asa pentru placerea dv montat dupa apometrul care trebuie instalat de asociatiei.

Eu daca imi pun un apometru arata jumate din cat consum.Mai ales dupa ce vezi ce le trece prin cap bucurestenilor si inventeaza ca sa consume mai putin cand se accepta orice apometru.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator
De cind e asociatia de proprietari dealer de apometre ?
Legea nu prevede asa ceva.
Intotdeauna mi-am cumparat apometru si e proprietatea mea individuala. Respect doar regulile de montaj si sigilare, prevazute de asociatie.

De cand ii da voie legea sa administreze .Administrarea exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea asta inseamna sa hotarasti ce lucrari alegi, ce materiale folosesti, ce pachet bancar alegi etc.
Si nu e doar "dealer de apometre ci si dealer de altele si de servicii".
De exemplu dealer de cartele la intrare taguri , dealer de chei , de insecticide , de servicii de verificari ISCIR prin asociatie etc.
Si se numesc cheltuieli pe beneficiari.

Legea 196/2018
[ link extern ]
Art 75
d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociației de proprietari;

Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2024
w_v_w_v, utilizator
Legea nu-i da voie pe proprietate privată, doar pe cea comună, citiți definiția unei asociații de proprietari, asta e scopul ei, sa se ocupe de partea comună.

Cheltuielile pentru beneficiari sunt cele in care serviciile sunt CERUTE de către beneficiari, nu ca legea a desemnat asociația cu scopul asta.

Nu ați înțeles mai nimic din legea 196/2018, mai degrabă exact pe dos.
Nu asociația impune, nu scrie nimic în lege în sensul asta.

w_v_w_v a scris:

De cand ii da voie legea sa administreze .Administrarea exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea asta inseamna sa hotarasti ce lucrari alegi, ce materiale folosesti, ce pachet bancar alegi etc.
[...]


Alte discuții în legătură

Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu apometrele cu citire prin unde radio? Mihaela_Popescu Mihaela_Popescu Buna ziua, Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare ilegala adunare generala asoc prop Vulturudac Vulturudac o hotarare ilegala adunare generala asoc prop daca nu e atacata in instanta sau reclamata la primarie,se poate aplica?care e termenul de reclamare la primarie ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)