avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Corectie bilant contabil 2018; 2020
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Corectie bilant contabil 2018; 2020

Buna ziua, am o intrebare referitor la procedura de corectie bilant contabil.
Doresc sa fac corectie la bilant de 2018, respectiv 2020 pe partea de bilant, respectiv se modifica ct 106 si ct 117. Nu sunt alte modificari. Din punctul meu de vedere ma incadrez la pct 3 c1.

Avand in vedere prevederile Ordinului 450 din 31.03.2016 cu modificarile si completarile ulterioare pentru aprobarea Procedurii de corectare a erorilor cuprinse in situatiile financiare anuale si raportarile contabile anuale depuse de operatorii economici si persoanele juridice fara scop patrimonial, astfel:
Pct. 3 – In intelesul prezentei proceduir, erorile constatate pot fi determinate de completarea eronata a:
….. c1 – indicatorilor raportati prin formularul “Bilant/Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii”, daca valoarea acestor indicatori poate fi dovedita de alte documente si acest aspect este cuprins in declaratia pe propria raspundere de la pct 6

La pct 6.1 se precizeaza urmatoarele:
….. 6.1) Situatiile financiare anuale/raportarile contabile anuale care cuprind informatii corectate conform pct.3.1 si 4 se pot depuse cel tarziu pana la termenul maxim de depunere a situatiilor financiare anuale/raportarilor contabile anuale aferente exercitiului financiar/anului urmator celui la care se refera situatiile financiare/raportarile contabile anuale la care s-au constatat erori

Din punctul meu de vedere corectia pe care doresc sa o fac nu se incadreaza la acest punct deoarece noi realizam corectia in baza pct 3c1.

Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere sau daca ati intalnit situatii similare.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Pot avea probleme la vreun control anaf? chiriac77 chiriac77 pot avea probleme la vreun control anaf???Mentionez ca pe certificatul de inregistrare a firmei este trecut codul caen cu activitatea pe care o prestam dar ... (vezi toată discuția)
Am constatat preluarea greșită, ani la rând, a capitalului social în bilanț. cum se poate corecta această eroare? ionela11 ionela11 Buna ziua, Am constatat ca s-a preluat gresit capitalul social in bilant trebuia sa fie 200 lei in loc de 210, ...si asta ani la rand. Cum se poate corecta ... (vezi toată discuția)
Eroare depunere declaratie inactivitate cernatmariana cernatmariana Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Ce ar trebui sa fac pentru anularea depunerii eronate a declaratiei de inactivitate ( s1046) pentru o ... (vezi toată discuția)