avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită unde gasim model de cerere de incuviintare a ...
Discuție deschisă în Executare silită

unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite

am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva
Cel mai recent răspuns: petrans , utilizator 14:50, 18 Februarie 2010
Pentru executarea hotararilor definitive apelati la executor judecatoresc, care are in limitele de competenta desfasurarea procedurilor legal prevazute pentru executare.
Incuviintarea executarii ,la cererea partii interesate,o dispune instanta de judecata
Buna ziua.
OUG nr.42/2009 :
Potrivit actului normativ emis de Guvern, "cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv. Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac."
Trebuie sa contactati un executor judecatoresc din judetul dvs.si el va indruma ce pasi trebuie urmati fiindca tot el va face cererea si executarea silita in baza hotararii definitive dar trebuie sa fie si irevocabila.
Succes !
Cu respect,Alexa...
am contactat 2 exec judecatoresti dein sect 1(acolo are sediul debitorul)si mi-au spus sa merg la judecatorie cu sentinta definitiva sa fac d=cererea de incuviintare silita si dupa ce am titlul executiroiu sa merg la ei.nici unul nu-mi da model de cerere de incuvintare.mersi
Posibil sa va aflati in eroare...
Folositi termenul "cerere de incuviintare silita" si vi se cere de catre executorul judecatoresc "titlul executoriu".
Intrebare: Aveti sentinta judecatoreasca "investita cu titlu executoriu"?
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Investire cu fomula executorie inseamna sa aveti pe titlu , pe hortarare, o stamppila cu urmatorul continut "Noi, Presedintele Romaniei
..............Dam imputernicire si ordonam organelor de executare sa puna in executare prezenta hotarare. Ordonam agentilor fortei publice sa acorde concursul la executarea acestei hotarari, iar procurorilor sa staruie pentru ducerea ei la indeplinire, in conditiile legii. Spre credinta, prezenta (hotarare) s-a semnat de... grefier si presedinte instanta.
Daca nu o aveti mergeti la instanta care a pronuntat o sa io investeasca. Apoi mergeti la executorul judecatoresc.



Nu trebuie sa asteptati o noua decizie. Trebuie sa mergeti sa luati sentinta dupa termenul acordat pentru investire. O sa va dea aceeasi sentinta pe care ati depus-o numai cu formula executorie pe ea.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
Narcizaa, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita chris4 chris4 Buna ziua cum se procedeaza pentru a depune o cerere da executare silita. -unde trebuie trimisa -ce trebuie sa contina cererea -daca se poate trimite prin ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea cererii de revizuire la incuviintarea executarii silite florindbro florindbro Este admisibila cererea de revizuire in baza art.322 pct.5 C.p.c. impotriva incheierii data de judecatorie privind admiterea incuviintarii executarii silite? (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)