avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara ! In urma unei Glume făcute unui coleg de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara ! In urma unei Glume făcute unui coleg de munca ...

Buna seara ! In urma unei Glume făcute unui coleg de munca ( i am ridicat ștergătorul mașinii ) m am ales cu o plângere penală la poliție .. Omul susține ca i as fi vandalizat mașina ( zgâriat Brat ștergător , zgâriat margine capota , zgâriat și înfundat usa sofer ) Menționez ca nu am făcut nimic altceva decât sa ii ridic ștergătorul , am și martor de la momentul respectiv și exista filmări cu mine când fac acest lucru . Am încercat sa ajung la un numitor comun cu el și sa ii plătesc brațul ștergător dar omul a venit cu deviz de plata din reprezentata cu toate defectele mașinii enumerate mai sus lucru pe care nu pot sa mi l asum și sa îl însușesc ! Crede ți ca pot fi dat in judecată pentru chestia asta și dacă da care ar fi cel mai grav lucru pe care as putea sa îl pățesc
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca ar trebui sa va faceti chiar atatea probleme, omul are un simt al umorului mai aparte si vrea, ca gluma, doar sa-si repare caroseria pe banii d-voastra. Daca aveti un martor si exista si filmare nu prea vad cum poate el sau politia/parchetul sa dovedeasca ca i-ati fi vandalizat masina. In mod normal, o astfel de fapta nu este infractiune decat in Coreea de Nord, si doar daca e masina Liderului Suprem, pentru ca bunul, adica autovehiculul nu a fost distrus, degradat sau adus in stare de neintrebuintare prin ridicarea stergatorului de parbriz. Presupunand ca acesta s-a defectat cand l-ati ridicat, avand in vedere ca scopul nu era sa-l distrugeti (caz in care l-ati fi rupt pur si simplu) ci sa faceti o gluma, ceea ce conduce la concluzia ca fapta de distrugere nu a fost savarsita cu forma de vinovatie prevazuta de lege, intentia. Lasati lucrurile in pace si faceti-i eventual o oferta in scris rezonabila pentru repararea stergatorului sau inlocuirea lui.
Ștergătorul nu a fost rupt , doar zgâriat ( așa zice el ) . Aici nu mai e vorba de un simt al umorului mai aparte . E clar ca omul e rău intenționat și orice i as propune nu ar fi de acord
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
13 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Era o ironie chestiunea aceea cu "simtul umorului" la un om care transforma o gluma intr-un dosar penal. Mergeti cand va cheama la politie aveti grija ce declarati, nu va pierdeti in amanunte fara relevanta. Folositi propozitii scurte si clare si ordonati evenimentele in ordine cronologica, iar cand se termina totul bateti-i obrazul - la figurat, desigur.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unele stergatoare stau ascunse sub marginea capotei, ceea ce inseamna ca trebuie sa fortezi un pic mecanismul pentru a le ridica si in consecinta, se zgarie atat stergatorul, cat si capota.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2024
Pompiliu92, utilizator
1 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine ar fi să vă asumați răspunderea pentru ce ați făcut și să-i plătiți omului daunele. Astea nu sunt glume, scuze.

Alte discuții în legătură

Caz penal în germania EMIL2020 EMIL2020 Cineva mi-a blocat locul de parcare și i-am ridicat stergatorul. A sunat la poliție și m-a acuzat că i-am zgâriat mașina cu stergatorul când l-am ... (vezi toată discuția)
Distrugere/ zgariat autoturism Waky Waky Buna seara, postez aici in speranta ca voi gasi cea mai buna cale de a mi se face dreptate. Acum doua seri am ridicat stergatorul unui vecin care ... (vezi toată discuția)
Maºina zgâriatã sistematic de un vecin roolly roolly Mi-am găsit sistematic maşina zgâriată pe capota portbagajului. Iniţial am dat vina pe copii care se joacă în zonă. Am găsit într-o dimineaţă un ... (vezi toată discuția)