avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suma de platat scrisa gresit/ilizibil pe pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suma de platat scrisa gresit/ilizibil pe pv

Buna ziua.
Intampin o problema :
In data de 5 decembrie 2023 am primi o amenda pentru viteza in valoare de 1450lei si pe procesul verbal scrie 612,5lei (plata in 15 zile)
am platit amenda si acum in luna Mai , am verificat in ghiseul.ro daca am ceva de platti si imi arata restanta de 837,5lei.
Am sunat la taxe si impozite si mi sa spus faptul ca jumatate din amenda ar fi fost 650lei si nu 612,45lei.
Problema e ca pe amenda scrie 612,5lei cu scris de politist"
Cum pot rezolva aceasta situatie?
Nu este vorba de bani cat faptul ca politistul a scris gresit/ilizibil ...
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:41, 27 Mai 2024
E greseala dvs., daca nu erati sigur de lizibilitate, trebuia sa o achitati la primaria de care apartineti. Acolo persoana care incasa banii si elibera chitanta ar fi vazut sau nu cum sta treaba si greseala ar fi fost a ei. Atunci nu aveati nici o problema.
La minim sunt 9 puncte amenda, deci 165 x 9 = 1485 RON, la jumatate rezulta 742,5 RON, atit ati fi avut de platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma amendei contraventionale in 48 de ore scrisa gresit Mussa Mussa Am primit o amedda de 21750 lei pentru viteza de 94kmh in bucuresti doar ca in procesul verbal sa scris ca pot sa acit in 48 de ore 652 lei am incercat sa fac ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am fost oprita la iesirea din localitate de o masina ... mariana-stefy mariana-stefy Buna seara! Ma puteti lamuri in problema pe care o am? Am fost oprita la iesirea din localitate de o masina a politiei rutiere si mi s- a comunicat ca am avut ... (vezi toată discuția)
Care este amenda totala ? buna ziua, am primit prin posta o amenda ... DenisB07 DenisB07 Care este amenda totala ? Buna ziua, am primit prin posta o amenda pentru ca nu m-am dus sa prezint actele dupa ce am fost amendat pentru parcare in ... (vezi toată discuția)