avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa radio
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa radio

Buna ziua,
Lucrez la o institutie din invatamant si ni s-a facturat pana luna aceasta taxa radio si taxa tv. As dori sa stiu daca se pot recupera sumele incasate nejustificat de Electrica de la intrarea in vigoare a HG 185,186/2003. . Tot ce am gasit legat de "recuperare" este in
Articolul 10 al Precizarilor privind modul de aplicare a prevederilor HG 977/2003 si HG 978/2003, aparute pe site-ul Societatii Romane de Radiodifuziune([ link extern ] :

"10. Persoanele juridice beneficiare de scutire de la plata taxelor si carora li s-au încasat taxele radio si/sau TV, prin factura de energie electrica dupa intrarea în vigoare a HG 185 si 186/2003, precum si cele carora li s-a modificat categoria de platitor, vor primi sumele retinute nejustificat de la SC ELECTRICA SA, în baza documentelor ce atesta încadrarea în conditiile de scutire sau modificarea încadrarii. "
In textul HG 977 nu se spune nimic de recuperare.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 12:24, 31 Decembrie 2006
cred ca tr sa mergeti la Electrica......sa faceti o cerere ca in baza legislatiei in vigoare sa va restituie sumele incasate ilegal.....parerea mea....
Cred ca din pacate banii nu pot fi returnati,desi mi se pare putin ilogic.:-/

daca reusiti s ale dovediti ca aveti dreptate ... dupa ceva scandal .. o sa zica ca banii se vor pune ca si plata pt. facturile viitoare.

Faceti o cerere scrisa catre ei .. la care atasati in copie documnetele justificatoare ... si asteptati raspunsul in 30 de zile. In timpul asta mai zacaiti ... de vreo 2 ori .. ca altfel se va intinde la 30 de zile.
Cererea depuneti-o prin registratura ... Nu uitati sa va notati nr. de inregistrare
faceti o notificare de punere in intarziere, sau o chemare la conciliere, dupa care o actiune in instanta#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio mariusika mariusika Buna ziua, Lucrez la o institutie din invatamant si ni s-a facturat pana luna aceasta taxa radio si taxa tv. As dori sa stiu daca se pot recupera sumele ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
E legal? rosiu simona rosiu simona Buna ziua! SC la care lucrez are adresa corespunde cu sediul. Aici locuiesc aici lucreaza. Radio difuziunea Romana le cere sa plateasca atat ca persoana ... (vezi toată discuția)