avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul neplatit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul neplatit

buna seara.o prietena a lucrat la o pizerie(bucatar) ..la interviu patronul i-a spus ca o sa lucreze 2 zile cu 2,pe 10 milioane.a inceput munca pe 10 012010 iar a doua zi patronul i-a spus sa vina in fiecare zi la un program mai mic pina gaseste om si pt tura cealalta .ea s-a dus dar fiind treaba tot la 12 noaptea venea acasa.pe data de 20 01 a luat salariul,i s-a calculat la cite ture a avut,nu a mai contat ca a venit totusi mai multe zile la rind.salariul se dadea la ce a muncit de pe 1 pe 15 in ziua 20,iar de pe 15 pe 30 in data de 15 ia a luat doar pe 20.s-a intimplat ca fata a fost urmarita de fostul ei prieten care avea un comportament violent si o teroriza pe drum.chiar a luato la el acasa (incercind sa se impace cu ea)cu forta .fata in 26 01 a plecat mai devreme de la munca pina sa vina prietenul cel violent si s-a refugiat la mama ei.a doua zi trebuia sa mearga iar la munca dar fiindui frica maicasa l-a sunat pe patron ,i-a spus care sint problemele si l-a rugat sa o mute in alta locatie pt un timp sau sa intrerupa pt o perioada.acesta a spus ca nu e problema lui si ca daca nu vine in acea zi la munca nu-i mai da restul de bani.bineinteles ca nu s-a dus.acum dupa ce s-au calmat lucrurile patronul a fost intrebat daca o mai primeste la munca la care normal el a spus ca nu.a fost rugat sa-i dea restul de bani si el a refuzat spunind ca cine pleaca fara preaviz nu mai ia nici un ban.dar ea nu a semnat nici un contract.nici pe chestia asta si nici macar nu ia cerut buletinul.spunindui-se acest lucru el araspuns ca a fost in proba.dar ce proba nu se plateste?si platesti 6-7 zile in proba si restul nu?nu sint foarte multi bani dar pe criza asta si mai ales ca sint bani munciti nu cersiti va rog mult de tot sa ne dati niste sfaturi unde ar trebui sa mearga si ce sa faca pt asi primi banii.asteptam cu nerabdare sfaturile .imi cer scuze pt mesajul asa lung:sorry:
Cel mai recent răspuns: mon_maria , utilizator 12:00, 5 Februarie 2010
prezentati cazul dvs. la itm
unde mai exact?unde e sediul?multumesc
Daca in localitate dvs. nu aveti un punct de lucru al ITM mergeti in municipul de resedinta al judetului unde exista ITM judetean.
scuze.stam in bucuresti.
unde trebuie sa mergem?
Buna ziua,
Asa cum s-a mai zis trebuie raportat cazul d-voastra la ITM Bucuresti, Str. Radu Voda, nr. 26-26A, Sect.4, mergeti la inspectorul de serviciu si de acolo va poate indruma mai departe cu plangerea d-voastra.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariu blondy_87 blondy_87 buna ziua! as avea si eu nevoie de o lamurire daca se poate! prietenul meu s-a angajat acum o luna si ceva la un fast-food ca ajutor de bucatar!s-a convenit ... (vezi toată discuția)
Lovit in timpul muncii,refuz plata concediu, refuz plata sarbatori legale lucrate radu321 radu321 Am lucrat ca si receptioner in doua hosteluri. Desi fisa postului meu era de receptioner am fost obligat sa prestez si munca de salahor, sa car paturi, ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului- cum pot sa dau in judecata patronul? victoria0304 victoria0304 Buna ziua, Am o intrebare legata de neplata salariului. Sunt studenta si pe timpul vacantei de vara am decis sa ma angajez. M-am angajat din data de ... (vezi toată discuția)