avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariu

buna ziua!
as avea si eu nevoie de o lamurire daca se poate! prietenul meu s-a angajat acum o luna si ceva la un fast-food ca ajutor de bucatar!s-a convenit asupra unui salariu si a unui program! 3 zile s-a dus la munca (miercuri,joi,vineri),iar luni cand a ajuns la serviciu seful lui i-a spus ca poate sa se duca acasa si sa nu mai vina pt ca a gasit pe altcineva in locul lui,dispus sa lucreze pe un program mai lung! au discutat despre plata celor 3 zile muncite,si i s-a spus sa vina pe data de 15 cand se face plata salariilor.(acele 3 zile nu au fost de proba,au fost platite). pe data de 15,ducandu-se dupa bani, i s-a spus sa vina pe 30 ca nu sunt bani acum! pe data de 30 tot nu erau bani! si de pe 30 tot da cate un telefon pe zi dupa acei bani (sunt totusi niste bani munciti) si nimic!ce se poate face in aceasta situatie pt a-l face pe acela om sa-i dea totusi banii?
multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: hxz , utilizator 13:52, 31 August 2009
1. Din ce spuneti se pare ca nu a avut contract individual de munca. A lucrat "la negru" si tot asa il va plati.
2. In aceasta situati nu poate sa demonstreze ca a lucrat, daca il da in judecata pe angajator.
3. Ramane se se roage de el pana primeste banii.
Asa cum spune domnul Tudor Valeriu, daca a lucrat cele 3 zile, fara sa fi semnat in prealabil un contract individual de munca, nu ramane decat sa se roage de patron sa ii dea banii.
Poate depune si o sesizare la ITM, in speranta ca se vor duce in control si patronul va fi "prins" cu angajati "la negru".
Poate ca daca ii va spune si patronului faptul ca intentioneaza sa sesizeze ITM-ul de situatia aceasta, sunt 2 variante:
1. ca sa se asigure ca nu risca sa fie "vizitat" de corpul de control, ii va da banii
2. nu ii va da banii, dar isi va lua masuri de precautie pentru toti ceilalti angajati, astfel incat, daca vine cineva in control, sa aiba totul in regula, el stiind ca nu se poate dovedi faptul ca a lucrat 3 zile.
Succes!
buna ziua,

ma poate ajuta cineva cu numarul legii in care se specifica faptul ca hotararea instantei cu privire la obligarea la plata a salariului restant de care angajator este cu titlu executoriu?
totodata, as cere cateva sfaturi de urmat intr-un proces pe care il am maine pentru neplata salariului.nu mi-am pus avocat, am toate probele, inclusiv constatarea ITM a restantei de plata.

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu probabil irecuperabil bdc2001us bdc2001us Buna ziua, Lucrez in cadrul unei firme in care politica este asa: 1. Te angajam daca accepti ca o treime din salariu sa fie in acte iar trei sferturi la ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri false in contractul de munca kyrakyra_65 kyrakyra_65 Deoarece nu am loc de munca si nici nu mi-am gasit pe meseria mea , m-am gandit sa accept orice fel de munca! Asa ca am dat proba de munca la un fast food ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii salariului ricanebleu ricanebleu Buna ziua, iata situatia mea: am fost disponibilizat in noiembrie 2007 de la o firma. Am ramas in somaj 6 luni dupa care am tot cautat de munca. Am ajuns pana ... (vezi toată discuția)