avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Bună ziua, Noi suntem un grup de credincioși, suntem ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Bună ziua, Noi suntem un grup de credincioși, suntem din mai ...

Bună ziua,

Noi suntem un grup de credincioși, suntem din mai multe țări și dorim să înființăm o asociație. Scopul este de a promova și a trăi viața bisericii primare, unde ”toți care credeau erau împreună și aveau toate de obște”.

Deci fiecare dintre noi e voluntar la viața noastră de zi cu zi. Ca să ne întreținem dorim să avem o brutărie. Din câte am înțeles singura modalitate e ca Asociația să fie cea care înființează SRL-ul care va întreține brutăria.

În alte țări e posibil să funcționăm ca asociație și cu toții să fim voluntari la companiile care asociația le are. Am dori să funcționăm după același model, să fim liberi să putem participa la orice activitate. Evident ONG-ul ar plăti taxe pe profitul obținut și câștigul ar fi folosit pentru a menține asociația și membrii lor, nu pentru profituri personale.

Ca să primim aprobări de la DSP, DSV, etc. mi-au spus că au nevoie de SRL, dar și asociația primește un număr fiscal, nu e de ajuns?

Avem nevoie de un avocat care ar putea să ne ajute și de un contabil. Apreciez ajutorul dvs.