avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am o societate cu cod caen de prestări servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am o societate cu cod caen de prestări servicii

Bună ziua,
Am o societate cu cod caen de prestări servicii pentru un mare retailer în piața românească. După o perioadă de 2 ani am decis să înființez o altă societate cu același cod caen ca al angajatorului meu, respectiv 4711. Prima societate care avea contract cu angajatorul nu a schimbat nici o forma juridică, nu a adăugat cod caen nou, dar este acționar la noua societate creată pe 4711. Angajatorul a aflat ca am deschis un punct de lucru împreună cu alți asociați și a decis să folosească forța majoră pe motiv ca societatea mea (cea cu care aveau ei contract) încalcă contractul, mai exact “ face concurență activității lor” în acest caz, menționez ca societatea cu care ei au avut contract , în continuare nu are cod caen asemanator lor și nu a avut niciodată, iar cel mai apropiat punct de lucru de punctul meu era la mai mult de 500m iar între noi mai existau încă cel puțin 3 societăți cu același cod caen ca al lor. În acest caz, motivul lor mi S a părut nefondat. Din punct de vedere conflict de interese cu partenerii lor, nu a existat pentru ca în mod intenționat am colaborat cu alți parteneri și nu m am folosit niciodată de numele lor și în ceea ce privește achiziția de bunuri , au fost făcute toate cu factura , tocmai ca să nu existe discuții legate de furt. Problema e ca nu știu nici un avocat care să mă ajute în acest sens și nici nu am banii necesari pentru un proces care sigur va dura. În altă ordine de idei , există o speță importantă pentru care am încercat să mă dezvolt singur și să mă separ treptat de ei, dar nu poate fi detaliată pe un forum public. Întrebarea este : ați mai avut astfel de cazuri? Ați găsit o firmă de avocatură care să vă reprezinte și să fie plătită procentual din despăgubire? Pentru ca sumele pentru despăgubire sunt destul de mari. Mulțumesc
Marius
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2024
george-neagu, moderator