avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare creanta de la debitor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare creanta de la debitor

Buna ziua,

Am de recuperat o creanta, am facturi dar nu sunt stampilate, doar semnate, am si contract, insa el a expirat (dar facturile au fost emise in timpul cat contractul era inca in vigoare). Pot sa cer og 119/2007? + penalitati de 1%?

ideea este ca am si niste BO investite, insa facturile pt. care au fost date bo-urile au fost achitate

Ce solutii am?
Cel mai recent răspuns: Legal and management for Business , Consilier juridic 18:29, 10 Februarie 2010
cat timp a trecut de cand ati emis facturile?
Conditia este sa fie datate, semnate si stampilate.
conform codului fiscal, nu mai este obligatorie stampilarea facturilor
Buna seara,
In noiembrie 2009, am facut un contract in urma caruia am primit doar o parte din suma facturata. Acum nu mai vor sa imi dea si restul de bani. II caut la telefon dar nu raspund. Am inteles ca trebuie sa le trimit si prin fax un document prin care sa le spun cu ce debit sunt in evidentele noastre.
Va rog frumos sa imi spuneti cum se face acel document sau daca exista un formular special si cum pot recupera banii daca nici in urma faxului nu imi vor raspunde.

va multumesc mult pentru ajutor!!!
trimite-ti-le o notificare de plata si o invitatie la conciliere cf art.720 indice 1 C.proc.civ, dupa care, daca nu raspund in termenul indicat in notificae, puteti -promova o actiune cf og 119.

Alte discuții în legătură

Contract- receptie de catre tert ContSters56278 ContSters56278 cum procedez daca eu ca prestator am incheiat un contract cu un beneficiar,am executat lucrarea ,emis factura cf contractului dar acesta nu mi mai rasp la ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)
Dispozitiile oug 119/2007 ca temei juridic in instanta? bobcat27ad bobcat27ad A folosit cineva in fata instantei ca temei juridic prevederile OUG 119/2007?. Cum e practica judecatoreasca in acest sens? As vrea sa o folosesc, intrucat pe ... (vezi toată discuția)