avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare creanta de la debitor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare creanta de la debitor

Buna ziua,

Am de recuperat o creanta, am facturi dar nu sunt stampilate, doar semnate, am si contract, insa el a expirat (dar facturile au fost emise in timpul cat contractul era inca in vigoare). Pot sa cer og 119/2007? + penalitati de 1%?

ideea este ca am si niste BO investite, insa facturile pt. care au fost date bo-urile au fost achitate

Ce solutii am?
Cel mai recent răspuns: Legal and management for Business , Consilier juridic 18:29, 10 Februarie 2010
Va multumesc mult, mult!:)
lmbconsult a scris:

conform codului fiscal, nu mai este obligatorie stampilarea facturilor

Am emis facturile in martie-iulie 2009. Conform carui art. nu mai e nevoie de stampilarea facturilor? Dar tot e nevoie de numele si datele celui care primeste (accepta factura la plata ) si semnatura, nu?

Multumesc!
codul fiscal prevede acest lucru din 2007 daca nu ma insel
In codul fiscal este vorba de semnarea si stampilarea de catre emitent nu de catre beneficiar.

La somatiile de plata trebuie facturi acceptate, adica semnate de beneficiar.
la emitent ma refeream si eu; beneficiarul oricum nu stampila facturile, doar semna de primire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract- receptie de catre tert ContSters56278 ContSters56278 cum procedez daca eu ca prestator am incheiat un contract cu un beneficiar,am executat lucrarea ,emis factura cf contractului dar acesta nu mi mai rasp la ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)
Dispozitiile oug 119/2007 ca temei juridic in instanta? bobcat27ad bobcat27ad A folosit cineva in fata instantei ca temei juridic prevederile OUG 119/2007?. Cum e practica judecatoreasca in acest sens? As vrea sa o folosesc, intrucat pe ... (vezi toată discuția)