avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SEMNAREA si STAMPILAREA FACTURILOR
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SEMNAREA si STAMPILAREA FACTURILOR

Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema !

Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? E suficient sa fie doar semnate? sau doar stampialte? Adica ma intereseaza sa aflu exact textul de lege, care reglementeaza modul de acceptare al facturilor, art. din codul fiscal....etc...

Astept cu nerabdare o lamurire ! Merci mult, tuturor celor care vor citi si vor raspunde !

P.S.: Am pierdut un proces ,desi aveam contractul semnat si stampilat si toate facturile stampilate, insa nici una semnata !!! Astept sa mi se comunice sentinta ! Tare...curioasa sunt sa vad motivul respingerii cererii - m-am intemeiat pe O.U.G. 119/2007
Cel mai recent răspuns: mormelvio , utilizator 14:02, 14 Noiembrie 2011
Este obligatorie semnarea si stampilarea facturilor.
In privinta motivelor respingerii cereri formulata in temeiul OUG 119/2007, sunt convins ca sunt altele.
Unde pot vedea exact ceea ce mi-ati transmis privind obligativitatea? Cu multumiri, DAIANA
Conform art. 155 alin. 6 Cod Fiscal, semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii.
Ne puteti da detalii cu privire la motivele instantei (fara nume)? Eu de ex. sunt curioasa de motivarea instantei. De ce nu ati mers pe somtie de plata? Multumesc.

Consilier juridic,
Trufin Mariana
Pt utilizator timi: poate eu am gasit articolul mai vechi...dar iata ce contine art. 155, alin 6 :

" (6)În cazul operatiunilor de leasing intern, a operatiunilor de închiriere, concesionare sau arendare de bunuri, factura fiscala trebuie sa fie emisa la fiecare din datele specificate în contract, pentru plata ratelor, chiriei, redeventei sau arendei, dupa caz. în cazul încasarii de avansuri, fata de data prevazuta în contract se emite factura fiscala la data încasarii avansului."

iar alineatul 8 stipuleaza ca:

" 8)Factura fiscala trebuie sa cuprinda obligatoriu urmatoarele informatii:
a)seria si numarul facturii;
b)data emiterii facturii;
c)numele, adresa si codul de identificare fiscala ale persoanei care emite factura;
d)numele, adresa si codul de identificare fiscala, dupa caz, ale beneficiarului de bunuri sau servicii;
e)denumirea si cantitatea bunurilor livrate, denumirea serviciilor prestate;
f)pretul unitar fara taxa pe valoarea adaugata si baza de impozitare pentru fiecare cota sau scutire;
g)cota de taxa pe valoarea adaugata aplicata sau mentiunile: scutit cu drept de deducere, scutit fara drept de deducere, neimpozabil, supus regulilor speciale, dupa caz. Pentru operatiunile supuse taxarii inverse se mentioneaza obligatoriu «taxare inversa»;
h)suma taxei pe valoarea adaugata de plata, pentru operatiunile taxabile, cu exceptia cazurilor în care se aplica reguli speciale prevazute prin norme metodologice."

Astfel ca intrebam daca ma puteti ajuta cu un alt text de lege care sa stipuleze expres reglementarea cu privire la acceptare/ insusire a facturii fiscale, pentru ca de aici nu reiese nimic cu privire la stampilare si semnare.....

Pt. d.na Trufin: In cadrul subiectului propus , am si mentionat la ultimul alineat ca: " Astept sa mi se comunice sentinta ! Tare...curioasa sunt sa vad motivul respingerii cererii ".
Cat despre motivarea in drept, am ales O.U.G 119, pentru ca este mai noua, mai practica, mentioneaza expres scutirea de efectuare a convocarii la conciliere, si nu poate depasi 90 de zile dela data introducerii cererii creditorului. Multe intante asteapta o intemeiere pe o ordonanta actuala, de ce sa o folosim pe cea din 2005 cand s-a emis altceva in 2007 ? (o intrebare care te cam blocheaza, am vazut momente de gen in sala de judecata:)))

Alte discuții în legătură

Semnatura -factura melcsy melcsy exista un contract de antrepriza semnat de 2 beneficiari, care defapt sunt sot si sotie. factura insa este semnata numai de catre una dintre ei....exista ... (vezi toată discuția)
Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare comerciala flaviana flaviana Am un contract cadru de vanzare-cumparare comerciala, in obiectul caruia stipulez ca voi vinde marfuri in cantitatile, sortimentele, pretul precizat in ... (vezi toată discuția)