avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi si parti implicate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi si parti implicate

Buna ziua! In decursul ultimilor ceva ani, am primit mai multe amenzi acasa la parintii mei. Nimic iesit din comun pana aici. Problema este ca ei planuiesc in a-si construii o casa, si de fiecare data cand apare o amenda, ei fug rapid la trezorerie si platesc amenda, urmand sa ma oblige pe mine sa le dau banii inapoi. Nu ar fi nici o preblema asta, dar ultimele doua amenzi au fost achitate, desii nu ar fi trebuit sa primesc amenda, eu facand contestatie. Pana sa vina raspunsul la cele doua contestatii, ai mei au platit amenzile si din nou, m-au pus sa le dau banii. Intrebarea mea este in felul urmator: daca eu am o amenda, ei au de suferit in vreun fel, prin propriri sau sa fie blocati cu actele si documentele necesare casei pana ce se platesc amenzile? Nu gasesc nicaieri rezolvare acestei situatii, si eu nu cred ca amenzile mele, ii poate incurca pe ei. Ma poate lamurii cineva? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2024
DoItWithRae, utilizator
Cel mai recent răspuns: lilivasiliu , utilizator 13:24, 17 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect este asa cum spuneti dvs, nu ar trebui sa-i afecteze ..dar cei de la DITL pun piedici in obtinerea diverselor documente pana nu se achita acele amenzi .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata amenzii la jumatate din minim se poate face doar in intervalul de 15 zile de la primire sau comunicare PV de contraventie. Dupa trecerea acestui interval amenda se va plati intreaga. Practic , parintii v-au facut un serviciu, daca in urma contestatiei ati cistigat procesul, banii se pot recupera, altfel, daca pierdeti, nu se mai poate plati la jumatate.

In principiu nu afecteaza cu nimic neplata de catre dvs. a amenzilor, ceea ce se itimpla cu taxele platite de parinti si obtinerea de aprobari si avize, dar cei de la DITL pot "inventa" tot felul de piedici, solutia nefiind avantajoasa, singura cale e sa dai functionarii respectivi in judecata la instantele de contencios administrativ. Nu cred ca parintii isi doresc asa ceva.

DoItWithRae a scris:

Nu ar fi nici o preblema asta, dar ultimele doua amenzi au fost achitate, desii nu ar fi trebuit sa primesc amenda, eu facand contestatie. Pana sa vina raspunsul la cele doua contestatii, ai mei au platit amenzile si din nou, m-au pus sa le dau banii. Intrebarea mea este in felul urmator: daca eu am o amenda, ei au de suferit in vreun fel, prin propriri sau sa fie blocati cu actele si documentele necesare casei pana ce se platesc amenzile? Nu gasesc nicaieri rezolvare acestei situatii, si eu nu cred ca amenzile mele, ii poate incurca pe ei. Ma poate lamurii cineva? Va multumesc!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă tot nu vreti sa vă platiti amenzile, mutati domiciliul pe alta adresa, eventual la imobilul dvs.
Cred ca nu exista un alt imobil, doar cel al parintilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nici eu nu cred, dara daca tot ai domiciliul la ai tai, nu l;e faci probleme.