avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea ...

Buna ziua! va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in urmatoarea speta:

am depus in termen o contestatie la executarea silita trimisa de ANAF iar instanta mi-a comunicat citatie cu achitarea taxei de timbru in 10 zile de la primirea acesteia. Nu am fost acasa si am vazut tarziu plicul la posta (pe plic e trecuta data de 25 iulie iar eu am ridicat plicul de la cutia postala azi 7 august). Tot azi m-am dus si am achitat taxa de timbru la posta, adica peste termenul de 10 zile. Se poate repune pe rol cu dovada ? se considera ca am pierdut dreptul de a face contestatie la executarea silita daca am depasit termenul de achitare a taxei de timbru?

Multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2024
Lumyna, utilizator
Cererea netimbrata, se anulează. Daca aveati un termen pt timbrare, ăla e.
Poate nu sesizează, nu știu.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2024
gi-jane2, moderator
Depinde daca a fost deja sau nu termenul administrativ, verificati dosarul.
Nu stiu ce inseamna termen administrativ. Pe citatie scrie 10 zile de la primirea prezentei si stiu ca trebuie sa iau in calcul data de pe stampila postei pusa pe plic iar prima zi si ultima zi a termenului nu se pun, adica 25 iulie si 3 august. Daca va referiti la instiintarea de poprire pe care mi-a trimis-o ANAF-ul unde scrie ca pot contesta in 15 zile de la primirea prezentei, acolo da, m-am incadrat in termen si am trimis contestatia in instanta.

Bine, asa mai pe detaliu, sumele alea pe care le revendica ANAF-ul sunt deja prescrise iar somatia aia n-are nicio semnatura a executorului bancar, e o foaie tipizata cu un cod de bare si nu e insotita de nicio anexa (decizie de impunere, baza de calcul etc). Banca a facut poprirea imediat, fara niciun avertisment. Le-am cerut sa inchida contul si azi mi-au trimis notificare de inchidere a contului in urmatoarele 2 luni daca nu mai efectuez nicio tranzactie intre timp.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2024
Lumyna, utilizator
Da, de asta mi-e teama, dar voiam sa stiu daca il pot repune pe rol cu plata taxei respective. Nu stiu daca instanta va considera ca ma aflu tot in termenul ala de 15 zile pe care il invoca ANAF-ul in somatia de plata.

gi-jane2 a scris:

Cererea netimbrata, se anulează. Daca aveati un termen pt timbrare, ăla e.
Poate nu sesizează, nu știu.

In ce data ati trimis, exact, dovada platii taxei la instanta? Acum am vazut, pe data de 7.
Pe plic nu mai era nicio alta data? Trebuia sa fie 2-3 date.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat