avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am inchiriat un apartament la parter intr-un bloc pe PJ
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am inchiriat un apartament la parter intr-un bloc pe PJ

Buna ziua. Am inchiriat un apartament la parter intr-un bloc rezidential pe PJ Cod Caen 9604. In cerintele initiale de la primarie pentru aprobare functionare NU era specificat ca trebuie obligatoriu sa fie spatiu comercial. Dupa ce am luat toate celelalte aprobari si DSP, am inceput demersurile pentru aprobare functionare. Primaria insista ca trebuie spatiu comercial, si ulterior am aflat ca ar fi si niste probleme cu PUZ-ul si alte documente la blocul respectiv, ceea ce fac imposibila luarea aprobarii de functionare rapida, poate chiar deloc. Poate dura si ani de zile. Eu am platit deja chirie de 1 an de zile, timp in care am fost indusa in eroare de proprietara ca sunt luate solutii pentru a transforma spatiul in comercial, ceea ce nu a fost facut. Am fost amanata si plimbata cu vorba luni de zile. Nu as vrea sa plec de acolo, deoarece am facut o investitie si doresc sa imi pot recupera cumva banii, insa doresc reducerea chiriei pentru a putea activa pe un cod caen care nu necesita aprobare de la primarie, insa proprietara nu doreste sa imi reduca chiria deoarece spune ca eu stiam ca acel spatiu nu este comercial de la inceput si ca nu este vina ei ca nu stiu sa dau drumu asa si sa platesc amenzile. Eu nu doresc sa functionez ilegal, si nici nu cred ca este corect sa platesc acea chirie cu care ea m-a pacalit intr-un contract prin care eu nu pot functiona legal pe acel cod. Exista vreo modalitate legala de a cere reducerea chiriei in conditiile in care locatia pe care am inchiriat-o este neautorizabila? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 August 2024
george-neagu, moderator