avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am primit din partea furnizorului de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am primit din partea furnizorului de energie electrica ...

Buna ziua,

Am primit din partea furnizorului de energie electrica PPC o instiintare conform careia daca nu imi schimb vechiul contor cu unul smart voi fi deconectat de la reteaua electrica. Mentionez ca am primit aceasta notificare prin posta cu 2 zile inainte de expirarea termenului.
Ce pot face dpdv legal daca nu doresc schimbarea vechiului contor astfel incat sa nu fiu debransat ? Mentionez si faptul ca nu am primit nicio instiintare din partea distribuitorului - este aceasta o forma de santaj din partea furnizorului ?
Mai doresc sa adaug si faptul ca locuiesc cu mama mea care este o persoana cu handicap (nush daca acest lucru se clasifica in categoria persoanelor vulnerabile care nu pot fi deconectate conform unei legi mai vechi din 2012)

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2024
Mihai.Codescu74, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:36, 21 August 2024
Buna ziua

Contorul este proprietatea firmei de distributie, deci ei decid daca il schimba sau nu. Dvs. puteti face o sesizare catre OD daca suspectati ca acel contor nu inregistreaza corect consumul sau are alte probleme. Daca nu-l mai doriti in casa, puteti face o solicitare de mutare a lui la limita de proprietate.

Conform ordinului 90/2015:
7.1. Operatorul de distribuție deconectează un loc de consum al utilizatorului după transmiterea unui preaviz, în următoarele cazuri:
d) împiedicarea accesului delegatului împuternicit al operatorului de distribuție de a verifica sau înlocui grupurile de măsurare sau de a citi înregistrările acestora, de a verifica și efectua lucrări de mentenanță sau modernizare asupra instalațiilor proprii, atunci când acestea se află în incinta/pe proprietatea utilizatorului, ori de a culege datele necesare pentru recalcularea consumului, în cazul constatării unor situații care conduc la înregistrarea eronată a consumului de energie electrică;
Pe dvs. nu va costa nimic, contorul este al distribuitorului, insa cel smart poate fi citit si de la distanta, fara a fi nevoie de o persoana care sa treaca pe la el. Schimbarea contorilor de energie electrica e o operatiune inceputa de citiva ani si ajuta pe toata lumea, inclusiv dvs.
latka, utilizator
Cu ce ma ajuta ? Ca ma fura ei la curent si ma iradiaza :D ?
Atunci e mai bine să vă debranșeze ? Cum doriți. Nu știu cu ce va iradiază, nu va mai fi in locuință, dar e problema dvs.
latka, utilizator
Referitor la citirea de la distanta. Lucratorul nu se mai opreste la fiecare contor in parte (montate in casa scarii), se plimba doar pe treptele din casa scarii, citeste pe aparatul lui, apoi scrie intr-un carnet. Unde este avantajul firmei ?! Cel putin asa am surprins eu, cum se practica cititul la distanta ?!