Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Booon, sa zicem ca aveti dreptate, desi in art. sus-mentionat, nu se prevede explicit ca o data la 3 luni trebuie sa ies cu autovehiculul din tara, si reintorcandu-ma, automat mai beneficiez de inca 3 luni de dreptul de a circula pe drumurile publice din Romania.Dar, intrebarile mele , in acest caz, sunt:
1. cu ce-mi demonstreaza agentul de politie, ca nu am iesit cu autovehiculul din tara, o data la 3 luni?
2. daca autovehiculul apartine d-lui. X, proprietar, cetatean german, platitor de taxe si impozite in tara lui, platitor de rogivneta in Romania, care mi-o imprumuta mie, pe...sa zicem, 5 luni, cat e el plecat in Jamaica, la specializare pentru a se apara de flacara violet, cu ce drept pot io inscrie in tara mea autovehiculul care nu-mi apartine?
3. daca io lucrez sa zicem... la banca X, (am fost angajat, in tara mama,ex. Austria) care are filiala in romania, si ma detaseaza in Romania, pentru o perioada de 6 luni, punandu-mi totodata, conf. CIM sau mai stiu io caror clauze, la dispozitie, masina de serviciu, cu ce drept o inscriu io in Romania...io, cetatean roman, cu domiciliul in Romania?
4. aceasta prevedere legala, nu este oare, incalcarea unui drept comunitar, cu privire la libera circulatie?
5. de ce oare, s-a observat tocmai acum acest articol? :)