avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dețin un autoturism cu numere de Spania. Pot circula ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dețin un autoturism cu numere de Spania. Pot circula în România, până la înmatriculare, dacă am asigurare românească?

Asa cum reiese si din titlu , vreau sa va-ntreb daca pot circula cu un auto cu nr de Spania pe drumurile din Romania , in vederea inmatricularii.
Am facut R.A.R , e luata la fisc, am dosarul complet pt inmatriculare .
Pot circula cu aceste numere care sunt definitive de Spania sau trebuie neaparat sa iau numere rosii, dar si pt acestea trebuie sa astept vreo luna de zile...
Asigurare am romaneasca , in vederea inmatricularii.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 21:50, 14 Decembrie 2017
Da, puteti. Pt. 30 zile. In anumite situatii din 30 in 30 zile pana la max.90 zile.
Chiar sunteti obligat sa aveti aceasta asigurare, conform :
Art.82 (OUG 195/2002)
(4) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie.
poti circula 90 de zile. trebuie sa aiba asigurare in vigoare pe care masina sa apara cu numérele de inmatriculare pe care le poarta acum, respectiv cele spaniole, este indiferent ca asigurarea este incheiata in Romania ori in Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto cu nr de spania , pot circula cu asigurare romaneasca in vederea inmatricularii ? adryanoo_boy adryanoo_boy Buna seara , am cumparat de curand o masina cu nr de spania definitive , itp valabil pana in 2020, asigurarea urmeaza sa expire. Am programat-o la RAR pe 7 ... (vezi toată discuția)
Masina cu numar strain. carol52968 carol52968 Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare obligatorie? CRISTINA555 CRISTINA555 Bună ziua, soțul meu lucrează în Norvegia și am vrea sa lase masina personala pe care o deține acolo, aici, in România. Cat timp am putea circula cu ea ... (vezi toată discuția)