avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina cu numar strain.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina cu numar strain.

Buna seara. Pot circula cu o masina inmatriculata in Ungaria, (daca am dubla cetatenie si rezidenta in Ungaria) fara sa o inmariculez in Romania? Masina este pe numele cumnatei.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:19, 12 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 195/2002
Articolul 82
(1) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere si remorcile inmatriculate in Romania pot trece frontiera de stat pe drumurile publice, daca indeplinesc conditiile cerute pentru a fi admise in circulatia internationala, iar conducatorii lor poseda permis de conducere valabil in conditiile stabilite prin tratatele la care Romania este parte sau care este eliberat de autoritatile competente ale statelor membre ale Uniunii Europene ori Spatiului Economic European sau a carui valabilitate este recunoscuta in aceste state pe baza de reciprocitate.
(2) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere si remorcile inmatriculate in alte state pot trece frontiera de stat si pot circula pe drumurile publice din Romania, daca indeplinesc conditiile tehnice prevazute in Conventia asupra circulatiei rutiere, incheiata la Viena la 8 noiembrie 1968 si ratificata de Romania prin Decretul nr. 318/1980, dar numai pe perioada cat sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de autovehicule.
(4) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie.

Puteti circula, singura conditie e sa aveti asigurare valabila. Totusi, mai aveti domiciliul declarat in Romania ? Problema apare cind va veti legitima la un control cu CI de Romania si masina este gasita ca a stat mai mult de 90 de zile continuu in Romania. Trebuie atunci sa dovediti ca aveti rezidenta permanenta in Ungaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia rutiera de la viena 1968 - vs - art. 82 alin. din o.u.g. nr. 195/2002 COVANOVA COVANOVA CAPITOLUL V: Reguli de circulaţie SECŢIUNEA a 6-a:Circulaţia autovehiculelor în traficul internaţional Art. 82 (2) Autovehiculele şi remorcile ... (vezi toată discuția)
Poate raspunde penal o persoana in romania pentru numere galbene, atata timp cat conventia rutiera viena 1968 nu este publicata in m.of.r COVANOVA COVANOVA Poate raspunde penal cineva care nu poate accesa Conventia rutiera de la Viena 1968? (poate raspunde cineva cu text de lege la intrebarea mea, caci : Art. 82 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu - circulatie in romania cu masina inmatriculata in alta tara nikpetre nikpetre resedinta momentan o am in statul Kazahstan,aici am familia locuiesc si muncesc,am masina personala cumparata si inscrisa in acest stat.intrebare:vreau sa ma ... (vezi toată discuția)