avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate anula un contract de vanzare- cumparare teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate anula un contract de vanzare- cumparare teren agricol ,daca da cum?!

am cumparat terenul de la mama crezand ca este gradina mea ,iar ulterior sa constatat ca nu corespunde parcela si vecini ,drept pentru care solicitam anularea contractului de vanzare cumparare. se poate?
Cel mai recent răspuns: dorabadea99@gmail.com , utilizator 20:25, 15 Noiembrie 2022
buna ziua!
pai si in contractul ala de vanzare cumparare, imobilul cum este identificat nr cadastral, carte funciara, vecinatati?
ce este gresit in contract?
Nu se poate si nici in instanta nu aveti sanse de reusita fiindca mama dvs trebuia sa va arate exact care este lotul identificat prin cadastru si intabulare si , chiar daca nu a facut acest lucru , dvs aveati obligatia sa va asigurati ca acela este lotul respectiv!(apeland la un inginer cadastrist care v-ar fi identificat terenul cu exactitate). In instanta nu va tine motivatia ca ati fost in eroare de fapt cu privire la localizarea terenului fiindca nu v-ati asigurat ca acela este terenul respectiv.
Puteti foarte bine sa faceti din nou vanzare catre mama dvs si sa va restituie banii. Insa veti plati impozitul aferent tranzactiei si cheltuieli notariale.
Succes!
B-)
in contract s-a gresit parcela si vecini ,din cauza ca o fost prezentat un alt titlu de proprietate
Asta este cu totul altceva! Puteti solicita indreptare de eroare materiala!B-)
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare-cumparare teren agricol Augustin Istoc Augustin Istoc am cumparat de la mama mea o suprafata de 712 m.p.teren intravilan ,iar ulterior sa constatat ca nu corespunde parcela si vecinii. intrebarea este daca se ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren felisana felisana Buna ziua! As fi interesata de achizitionarea unui teren in suprafata de 5-10 ari. Nu am mai cumparat niciodata si as avea nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)