avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am 37 ani de contributivitate, 5 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am 37 ani de contributivitate, 5 ani facultate, 9 ...

Buna ziua!
Am 37 ani de contributivitate, 5 ani facultate, 9 luni armata, 4 ani si doua luni grupa a II- a, varsta 63 ani.
Pot iesi la pensie anticipat fara penalizare?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:43, 3 Noiembrie 2024
Daca cei 37 ani sunt , asa cum spuneti , contributivi , adica de munca efectiva , puteti iesi direct la pensie de limita de varsta ( deci , fara penalizare ) , cu aplicarea art 56 din Legea 360/2023 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la 60 de ani fara penalizare din septembrie 2024 ANDREI SĂNDEL ANDREI SĂNDEL Dacă am lucrat 38 de ani, din care 7 ani în grupa a 2 a de muncă, și am vârsta de 60 de ani, pot ieși la pensie fără penalizare?. Vă mulțumesc ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata vidrag vidrag Am 62 ani si 6 luni, peste 37 ani de contributivitate, 5 ani facultate la zi, 9 luni armata. Pot iesi la pensie anticipat in octombrie, fara penalitate? Daca ... (vezi toată discuția)
Pensie la 60 de ani fara penalizare? DanutBogdan DanutBogdan Buna ziua, Am 60 de ani (in august 2025), 34 de ani de contributie la pensii, 5 ani de facultate la zi, 9 luni de armata, 9 luni de somaj in anul 1996. Pot ... (vezi toată discuția)