Buna ziua, Am 60 de ani (in august 2025), 34 de ani de contributie la pensii, 5 ani de facultate la zi, 9 luni de armata, 9 luni de somaj in anul 1996. Pot iesi la pensie fara penalizare? Multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Multumesc pentru raspuns, d-le Carp. Va mai rog, inca un raspuns : Daca implinesc 60 de ani, fac cei 35 de ani de contributie, in conditiile pe care le-am precizat initial (adica facultate la zi 5 ani, armata 9 luni si 9 luni somaj) pot iesi la pensie fara penalizare? Multumesc frumos!
laura1964
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2030 luna August la virsta standard de pensionare de 65 ani daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare contributiv de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 35 ani.*
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2025 luna August la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani.*
Stagiu de cotizare care depaseste stagiul complet de cotizare contributiv poate fi: stagiu de cotizare contributiv, stagiu de cotizare necontributiv, stagiu de cotizare asimilat sau stagiu de cotizare suplimentar pentru stagiile lucrate in grupele de munca
Va puteti pensiona cu pensie anticipatata diminuata dupa anul 2025 luna August la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare contributiv de 35 ani.*