avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara, un mic ajutor! Am fost la peco și am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara, un mic ajutor! Am fost la peco și am plătit cu ...

Buna seara, un mic ajutor! Am fost la peco și am plătit cu o bancnotă falsă, neștiind că este falsă! Nu mă ocup de așa ceva, și nici nu știu de unde l-am primit. Cel de la peco a spus că îmi retine bancnota pentru că trebuie să o predea poliției. Care sunt procedurile? Ar trebui sa merg la poliție sa declar și eu?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2024
Gbianca94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gbianca94 , utilizator 22:33, 11 Aprilie 2025
Sesizata de PECO, politia va face o ancheta in care veti fi intrebat despre respectiva bancnota. Ar trebui sa va ganditi de unde ati fi putut primi acea bancnota, probabil la schimb, dupa cumparaturi. Greu de crezut ca o puteati primi de la bancomat sau de la o banca, de la caserie din marile magazine.
Poi acuma sincer, de unde sa mai știu eu de unde l-am primit? Nici nu îmi vine a crede că e falsă la cât de autentică era. De la bancomat clar nu, posibil de la ceva magazin mic sau farmacie sau chiar nu îmi pot da seama. Ce sa declar? Că efectiv nu știu cum a ajuns la mine
Incercati, sa faceti o lista. Poate fi ceruta de politist in timpul investigatiei pentru verificare.
Despre Ce bancnota e vorba. Nu toate sunt falsificate. Topul e condus de bancnota de 100. Care nu poate fi rest decât de la 200. Într-o măsură mult mai mica ar fi 50 sau 200. Că și rest ar fi varianta de 50. Dar cum a depistat la peco.?
Posibil ca la PECO sa existe aparatura automata de depistare, cand se numara banii, identic cu cel de la casele de schimb valutar.

Alte discuții în legătură

Help!!!m-a inselat casierita de la banca claudiu_istoc claudiu_istoc buna ziua! as vrea sa ma intrumati intr-o problema si anume : am facut comanda de o masina noua , am achitat avansul acum o luna si azi ,m-a sunat dealerul si ... (vezi toată discuția)
Ancheta bancnota falsa eligeo66 eligeo66 Firul povestii: Intr-o zi(de curand) am incasat o bancnota falsa de 100 RON, cand m-am dus la banca sa depun incasarile, am suspectat bancnota ca fiind ... (vezi toată discuția)
Schimb valutar - bani falsi MariaT11 MariaT11 Buna ziua, Va scriu pentru a va cere un sfat in urmatoarea situatie: Sunt studenta si pentru anul universitar in curs am primit o bursa Erasmus la o ... (vezi toată discuția)