avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in adunarea generala

As dori sa aflu daca se poate, cati locatari pot fi reprezentati de o singura persoana care sa aibe imputernicire in sedinta de adunare generala a asociatiei de proprietari? Se poate face un tabel nominal cu nr. de apartament si semnatura? Care este procedura corecta si legala? Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Nu exista o limita. Fiecare proprietar care nu poate participa da o imputernicire scrisa
Nu faceti tabel. Asa cum v-a precizat dl. Alex fiecare proprietar sa va dea o imputernicire scrisa. Aceasta va ramane atasata la procesul - verbal de sedinta justificandu-se in acest fel de ce dvs. ati semnat / ati luat decizii in locul lor.
Pe imputernicire trebuie sa se mentioneze si optiunea pentru care sunteti imputernicit.

De ex. daca ordinea de zi are ca subiect alegere presedinte, in imputernicire trebuie sa scrie ca va imputerniceste sa-l votati pe X. Daca totusi nu se cunoaste cine candideaza pot sa scrie altceva relevant. Sau pot sa scrie ca va imputerniceste deplin sa votati orice (sa nu aveti pe urma discutii)

daca sunt doar 3 - 4 oameni la sedinta ,si presedintele vine cu peste 25-30 de imputerniciri...se considera ca a fost ...majoritatea?
@arockz....si daca x nu este propus...mai sunt valabile imputernicirile?
Cum aratati pe aici...eu vin cu peste 50%imputerniciri...propun pe ...X-ulescu...depun imputernicirile cu X-ulescu votat.iar cei 2 sau 3 membri prezenti..pot pleca linistiti acasa.
Sau mai simplu ..se fac rost de majoritatea ..imputerniciri...cu X ales....ac PV si gata sedinta.
Ca raspuns persoanei...stiam ca un membru al asociatiei nu poate reprezenta mai mult de 2 proprietari,totcmai pt a preintampina situatiile de mai sus.De asemenea trebuie mentionat ce proportie de imputerniciri sunt valabile la o adunare generala.Pt ca nu numai problema lui X -ulescu se discuta ,ci mult mai multe probleme...si nu pot stii cei ce au semnat imputernicirile. Ar fi important ca aceasta problema sa fie inscrisa in statutul asociatiei.
Bun, aveti dreptate, am dat un exemplu. Se pot da mai multe nu neaparat legate de alegeri.
Ideea era ca sa se limiteze putin puterea de decizie a celui imputernicit, sa nu avem vorbe pe urma ca a votat ceva ce nu vroia. La urma urmei ordinea de zi ar trebui sa fie cunoscuta. E adevarat ca se mai poate modifica in timpu sedintei ...


Iata ce spune legea, din pacate fara sa limiteze:

L230/ 2007

Art. 25. - (1) Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari, se vor avea in vedere urmatoarele:
[...]
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisasi semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;
e) in cazul unui vot paritar, votul presedintelui asociatiei de proprietari este decisiv.


Desigur, statutul este deobicei cel care poate sa aduca adaugiri la aceasta prevedere "lejera"
De asemenea, n-ar fi rau ca o hotarare CEx, intarita sau nu ulterior de o hot.AG poate sa prevada acesta aspect.

Normal ar fi sa participe proprietarii direct, nu sa imputerniceasca pe cineva. Adica sa isi vada si interesul in asociatie, ca de aia are acest drept. Sau daca e imposibil sa ajunga se intelege ca sunt exceptii, si cativa membrii reprezentati prin imputernicire nu e foc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
arockz, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari aureliandumitru aureliandumitru Buna ziua , As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 . La adunarea generala de la inceputul anului ... (vezi toată discuția)
Imputernicire adunare generala timpuriu timpuriu este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ? (vezi toată discuția)