avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conform Ordonantei trenulet „mica recalculare” a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conform Ordonantei trenulet „mica recalculare” a pensiilor va fi blocata?

Buna dimineata,
Am rugamintea de a ma lamuri intr-o situatie. Conform "Ordonantei trenulet" "mica recalculare" a pensiilor va fi blocata? Daca da, pana cand?
Multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:57, 30 Decembrie 2024
Mica recalculare nu va fi blocata. Nu se vor indexa pensiile incepand u 01.01.2025. Vom vedea insa, in clar, dupa ce apare actul normativ in MO.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta o vom putea afla doar cand ordonanta va aparea in Monitorul Oficial . Deocamdata , avem doar draftul acesteia . Dar , daca forma finala se pastreaza asa cum a fost publicata de Ministerul de Finante in transparenta , in opinia mea ( dar eu nu sunt jurist ) , vor trebui sa mearga inainte cu mica recalculare . Argumentez prin faptul ca OG spune doar ca valoarea punctului de referinta se pastreaza la 81 lei , iar mica recalculare se refera la calculul numarului de puncte cuvenite , nu si la VPR . Urmeaza sa vedem …
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stmate @POPA GHEORGHE , multa lume face aceeasi greseala . Legea 360/2023 NU prevede indexarea pensiilor , ci a VPR . Este adevarat ca asta duce implicit la cresterea valorii pensiei .

POPA GHEORGHE a scris:

Mica recalculare nu va fi blocata. Nu se vor indexa pensiile incepand u 01.01.2025. Vom vedea insa, in clar, dupa ce apare actul normativ in MO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ordonanța trenuleț nu este prevăzută înghețarea pensiilor ... goplanet goplanet In Ordonanța trenuleț nu este prevăzută înghețarea pensiilor la nivelul lunii decembrie 2024: \"Art. XV – (1) Prin derogare de la prevederile art. ... (vezi toată discuția)
Sunt beneficiar al indemnizatiei primite in baza legii nr. 8/2006, ... Prapangel Prapangel Sunt beneficiar al indemnizatiei primite in baza legii nr. 8/2006, iar in urma recalcularii pensiei in baza legii 360/2023, cuantumul pensiei mele mi s-a ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)