avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt beneficiar al indemnizatiei primite in baza legii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt beneficiar al indemnizatiei primite in baza legii nr. 8/2006, ...

Sunt beneficiar al indemnizatiei primite in baza legii nr. 8/2006, iar in urma recalcularii pensiei in baza legii 360/2023, cuantumul pensiei mele mi s-a majorat, iar cel al indemnizatiei a ramas acelasi ca in luna august 2024.
Intrebare: De ce indemnizatia nu mi s-a majorat avand in vedere ca legea 8/2006 spune clar ca, cuantumul indemnizatiei se modifica ori de cate ori se modifica pensia titularului ca urmare a modificarii valorii punctului de pensie, iar prin recalculare, valoarea punctului de pensie s-a modificat si s-a transformat in VPR cu valoarea de 81 lei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 22:24, 28 Iunie 2025
Ați rezolvat cumva problema între timp? Începând cu ce dată ați primit indemnizația majorată? Dacă nu, vedeți Ordonanța de Urgență 127/07.11.2024 publicată în MO 1124/11.11.2024, care prevede următoarele “cuantumul indemnizației se modifică ori de câte ori se modifică pensia titularului ca urmare a modificării valorii punctului de referință sau, după caz, a indexării/actualizării a cuantumului pensiei”. Această OU corelează L 8/2006 cu noua lege a pensiilor 360/2023, privind modul de calcul al pensiei funcție de punctul de referință.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2025
im82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație cf. legea 8/2006 im82 im82 Indemnizație Legea 8/2006 Bună ziua, Privitor la indemnizația cf. legea 8/2006, se știe dacă aceasta se cumulează cu pensia pentru plata impozitului ... (vezi toată discuția)
Reducerea drepturilor banesti se aplica si beneficiarilor de drepturi reparatorii cu caracter necontributiv? liliana petrisor liliana petrisor Cf. \"Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizatiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membrii ai uniunilor de creatori legal constituite si ... (vezi toată discuția)
Sporuri nepermanente Rosca Marian Rosca Marian Buna dimineata, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca prin \"mica recalculare\" a pensiei rezulta o suma mai mica decat am acum, ce suma primesc, cea ... (vezi toată discuția)