Sunt beneficiar al indemnizatiei primite in baza legii nr. 8/2006, iar in urma recalcularii pensiei in baza legii 360/2023, cuantumul pensiei mele mi s-a majorat, iar cel al indemnizatiei a ramas acelasi ca in luna august 2024.
Intrebare: De ce indemnizatia nu mi s-a majorat avand in vedere ca legea 8/2006 spune clar ca, cuantumul indemnizatiei se modifica ori de cate ori se modifica pensia titularului ca urmare a modificarii valorii punctului de pensie, iar prin recalculare, valoarea punctului de pensie s-a modificat si s-a transformat in VPR cu valoarea de 81 lei? Va multumesc.
Ați rezolvat cumva problema între timp? Începând cu ce dată ați primit indemnizația majorată? Dacă nu, vedeți Ordonanța de Urgență 127/07.11.2024 publicată în MO 1124/11.11.2024, care prevede următoarele “cuantumul indemnizației se modifică ori de câte ori se modifică pensia titularului ca urmare a modificării valorii punctului de referință sau, după caz, a indexării/actualizării a cuantumului pensiei”. Această OU corelează L 8/2006 cu noua lege a pensiilor 360/2023, privind modul de calcul al pensiei funcție de punctul de referință.