avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin expirat

Buna ziua si La multi ani!
Pe scurt, persoana in cauza se afla in strainatate si este nevoita sa vina in tara sa schimbe buletinul fiind expirat.
Problema este ca la adresa de domiciliu din buletin, proprietarii (bunicii) sunt decedati, nu exista certificat de mostenitor iar primaria( institutiile in drept) spune/spun ca nu poate elibera un nou buletin pt ca nu au dovada ca persoana respectiva locuieste acolo.
Ce ar fi de facut, intr-un termen foarte scurt?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:11, 8 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pe termen foarte scurt poate sa-si faca CI provizoriu (valabil max 1 an), fara mentionarea domiciliului.
cu scuze, nimeni n-a facut nimic cu succesiunea si acum se cere de la evidenta populatiei sa rezolve lucrurile.
probabil ca nici pasaport nu are si nici rezidenta in tara de afara
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2025
adriandimitriu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă locuiește în strănătate, să iși facă pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate.
Acesta este și act de identitate și document de călătorie.
Dacă nu locuiește efectiv în România așa este corect și legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. eu am o matusa care este plecata di tara de 45 ani ... Elisa08 Elisa08 Buna ziua. Eu am o matusa care este plecata di Tara de 45 ani si de fiecare data vine in Romania sa faca pasaportul si buletinul romanesc. Acum 5 ani a ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate ContSters29260 ContSters29260 Pentru ca nu stiu unde sa pun intrebarea asta, o pun aici: cum ma descurc in Romania cu statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Ma pot ... (vezi toată discuția)