avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare carte de identitate expirata!!!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare carte de identitate expirata!!!

Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca e necesara si prezenta unuia dintre parinti nu am inteles prea bine trebuie sa'si dea acordul ca stau la adresa precizata...sau cam asa ceva..ceea ce m'a derutat total, ma gandeam ca numai la 14 ani e asa ..eu am 23...problema e ca parintii sunt plecati din tara..si nu stiu ce sa fac...se poate cu o procura?
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:02, 9 Ianuarie 2012
Cerinta celor de la Evidenta Populatiei este fireasca. parintii dvs fiind proprietarii spatiului trebuie sa va dea acordul! Va trebuie o declaratie notariala prin care parintii declara ca sunt de acord ca sa locuiti acolo , scopul declaratiei fiind depunerea dosarului pentru eliberarea unui nou act de identitate! Preferabil ca parintii sa dea declaratia la consulatul Romaniei sau la ambasada Romaniei din acea tara pentru a va scuti de apostilarea declaratiei si de traducerea ei!
B-)
Bafta!
puteti cere la evidenta populatiei un buletin provizoriu (nu stiu cum se numeste , dar spuneti'le ce vreti si ei vor sti ce anume trebuie facut), pana la sosirea in tara a unuia dintre parintii dv
va sugerez ceva sigur, deoarece m'am confruntat si eu cu aceasta problema
este de fapt o hartiuta , valabila un nr de zile si daca in perioada asta parintii nu se intorc, se va prelungi termenul de valabilitate al acestui,,buletin provizoriu''
Am inteles, va multumesc pentru raspunsuri si pentru faptul ca m'ati lamurit in mica mea problemuta..:D!!!
As dori sa complic intrebarea de mai sus. Cum trebuie sa procedeze un cetatean roman ce lucreaza in strainatate caruia i-a expirat CI?
Se zice ca persoanele in cauza ar trebui sa ceara CRDS, dar atunci cum vor reusi sa-si rezolve problemele in tara ( tip succesiune etc etc ) cazuri in care banuiesc ca CI este ceruta? Multumesc!
romani a scris:

As dori sa complic intrebarea de mai sus. Cum trebuie sa procedeze un cetatean roman ce lucreaza in strainatate caruia i-a expirat CI?
Se zice ca persoanele in cauza ar trebui sa ceara CRDS, dar atunci cum vor reusi sa-si rezolve problemele in tara ( tip succesiune etc etc ) cazuri in care banuiesc ca CI este ceruta? Multumesc!


Cartea de identitate se poate reinnoi prin mandatar cu procura speciala autentificata numai de catre ambasada sau consulatul roman. Sunt necesare si niste fotografii speciale certificate de ambasada/consulat.
Ca cetateni romani cu domiciliul in strainatate au aceleasi drepturi de mostenire ca si cei cu domiciliul in Romania. Se pot legitima cu pasaportul CRDS. Daca se afla in tara pentru o perioada mai lunga pot solicita o carte de identitate provizorie, valabila pe perioada sederii in Romania.

Alte discuții în legătură

Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)