avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scutire impozit salariu persoana cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scutire impozit salariu persoana cu handicap accentuat

Este legal ca de la 1 Ian. 2010 retinerea de impozit pe salariu in situatia in care sunt persoana cu handicap accentuat?
Cel mai recent răspuns: lucretiaapostol , utilizator 10:17, 30 Mai 2011
Ultimile modificari la Codul fiscal in vigoare de la 01.010.2010,au anulat anumite facilitati fiscale,printre care si cea mentionata de dvs.
Buna ziua,

Am verificat in codul fiscal si nu apare nici o modificare a art.55 al.4 lit k1 ce prevede: "k1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, la funcţia de bază;".
Va rog sa precizati actul normativ ce a dus la modificarea art.55 al.4 lit k1. :(

Multumesc!
@corapeptea

desi prezentul forum nu constituie consultanta juridica , in raport de neincrederea manifestata fata de raspuns,pentru a va lamuri suspiciunile va revine obligatia sa parcurgeti cu atentie Codul fiscal cu modificarile aplicabile de la data de 01.01.2010 si totodata sa solicitati precizari la ITM
Buna ziua,

In urma unei solicitari am primit un raspuns de la ANAF legat de acest subiect: veniturile de natura salariala obtinute de pesoanele cu handicap sunt scutite la plata impozitului pe venit.

Cu bine!
Cei de la ANAF, in ce baza v-au spus ca scutirea se aplica in continuare?
Ma intereseaza pt a dovedi la serviciul personal ca nu trebuie sa ia un drept omului.
Nici eu nu am nici o reglementare legala care sa sustina eliminarea scutirii impozitului pt persoanele cu handicap accentuat.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Scutire impozit salarii bordas bordas Am o profesoara care detine un certificat cu grad de handicap .Dupa legea 448/2006 are niste facilitati printre care si scutirea pe impozit pe salar.Dar am ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit salariu pt persoana cu handicap GabrielaCon GabrielaCon Buna ziua, sunt o persoana cu handicap grav si salariata (probabil printre putinele persoane cu handicap grav). Pana acum am beneficiat de scutire de la plata ... (vezi toată discuția)
Legea 76/2010 modificare cod fiscal mmanuela mmanuela La articolul 55 alineatul (4), litera k1) se modifica si va avea urmatorul cuprins: «k1) veniturile din salarii realizate de catre persoanele fizice ... (vezi toată discuția)