avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Intr-o asociatie de propr. s-a hotarat in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Intr-o asociatie de propr. s-a hotarat in AG sa se ...

Buna ziua,
Intr-o asociatie de propr. s-a hotarat in AG sa se stranga un fond, numit ''lipsa in gestiune'',pentru a acoperi lipsa banilor. Lipsa este mare, se va merge in instanta. Fostul administrator nu a achitat in special facturile de la CMTEB, pentru ca acolo merge. Nu achiti o perioada lunga, iti trimit notificari, mai dai ceva, te mai pasuiesc, etc. La ceilalti furnizori, erau cate 2 sau 3 facturi neachitate. Datoriile se intind pe vreo 2 sau 3 ani. Situatia este grava,sunt 5 executari silite pe cont.
Acum, un proprietar care a cumparat un ap de 2 ani,nu vrea sa plateasca acel fond. Un motiv este ca el a cumparat ap de 2 ani,apoi ca datoria este la CMTEB si el are centrala.
Desi este hotarare de AG, care a fost in noiembrie. La AG, toata lumea a fost de acord cu strangerea fondului, mai putin el.
Ce parere aveti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 15:10, 27 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este ca vina princip[ala este a admin-lui, dar si a celor care l-au angajat si aveau datoria sa-l controleze (com. ex. + comisia de cenzori).
Acum ca asociatia a luat aceasta hotarare - de fapt cam singura care va poate scoate dintr-o situatie "delicata", asta este. Sigur, ca la un moment dat, probabil ca prin justitie o sa va recuperati sumele "reinvestite", asta este destul de clar. Ca o sa trebuiasca sa se munceasca,iar zic ca - asta este.
Daca ma refer la cetateanul care nu vrea sa achite suma repartizata - ca el are centrala, puteti sa-i comunicati ca nu are nici-o treaba una cu alta, mai mult legislatia noastra arata ca nu poate sa se prevaleze de faptul ca el este deconectat de la sistemul centralizat de incalzire. Ca dumnealui are doar 2 ani vechime in asociatie, poate ii da dreptul la o discutie, dar nimic mai mult...

Este discutabil daca un proprietar trebuie sa achite pierderile anterioare starii sale de proprietar... de strans cu usa il puteti strange, insa daca ajunge in instanta ma tem ca nu prea aveti cum sa il invingeti...
Buna ziua,
De ce credeți că asociația ar pierde?
Totuși, exista o hotărâre AG pe care nu a contestat-o.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Este discutabil daca un proprietar trebuie sa achite pierderile anterioare starii sale de proprietar... de strans cu usa il puteti strange, insa daca ajunge in instanta ma tem ca nu prea aveti cum sa il invingeti...

Este o teorie lunga, discutati cu un avocat, va rog.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Grecu
Spune ti dvs ca vina principala < este a administratorului > dat mi voie sa va corectez , acest administrator < nu are nici o vina > ! el < si a facut datoria > !!! vina este a com ex si a proprietarilor care sunt < pasivi > adica nu ii intereseaza ce ce intmpla acolo , in concluzie , acestia din urma isi merita soarta

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul de bloc alin_ceuca alin_ceuca Buna ziua, Avem o problema cu administratorul blocului in care locuiesc (adica, pe scara 3), blocul are 3 scari si fiecare se administreaza singura, dar nu ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru restante fond de reparatii conf. legii 230/2007 actualizata radufradu radufradu Buna ziua , as dori sa stiu daca la un fond de reparatii pe care s-a hotarat asociatia de proprietari sa-l stranga in vederea zugravirii scarii de bloc , ... (vezi toată discuția)
Membru al asociatiei Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua Asociatia de proprietari a fost inregistrata la judecatorie in data de 19.10. 2005 si eu am cumparat apartamentul in anul ... (vezi toată discuția)