avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unchiul meu ,fratele bunicii mele,a facut un testament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unchiul meu ,fratele bunicii mele,a facut un testament la notar ...

Unchiul meu ,fratele bunicii mele,a facut un testament la notar din Romania , pentru mine,ca,la moartea lui ,eu sa mostenesc,mai multe loturi de pamant agricol din extravilan,in jud. Timis.Mentionez urmatoarele---
-Acest pamant il mosteneste unchiul meu de la tatal lui ,care este si strabunicul meu.
-Unchiul meu locuieste in SUA si e cetatean roman si american.
-Unchiul meu nu are copii.
-El e casatorit cu cetateana americana si casatoria a avut loc inainte ca unchiul sa mostenesca pamantul de la tatal lui.
Eu vreau sa stiu daca sotia americana a unchiului meu ,in caz ca unchiul decedeaza inaintea ei,are ea drept la acest pamant.In ce masura ma ajuta acest testament pe mine.
Cel mai recent răspuns: Aura M , utilizator 13:54, 7 Martie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt bunuri proprii ale unchiului dar daca decedeaza primul sotia are dreptul la 1/4 din ele . Ar fi trebuit sa va faca mai bine o donatie in loc de testament , ati fi intrat in posesia terenurilor mai repede si sotia nu ar fi putut ataca donatia .
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de imobil intre sot-sotie DELABULZ DELABULZ In timpul vietii sotia vrea sa dea sotului partea ei (50%) de proprietar ca sa nu fie nevoie de testament. E nevoie de act de vanzare cumparare semnat de ... (vezi toată discuția)
Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)