avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... istoric proprietari teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

istoric proprietari teren extravilan

Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in casa parinteasca. Aici intâmpin o problemă legată de moștenirea unei parcele de teren arabil extravilan.

Situația este în felul următor:
- strabunicul meu (decedat) a primit după revoluție 10 hectare de teren arabil
- fratele bunicului (momentan emigrat în Canada) mi-a confirmat că la moartea străbunicului a moștenit 6 hectare pe care le-a vândut. Nu mai are actele și nici nu știe unde a fost localizat fizic terenul întrucât nu l-a văzut niciodată.
- tatăl meu, la moartea bunicului a moștenit doar cotă parte din casă, nu sa făcut referire în nici un fel la terenuri extravilane. Și unchiul meu susține la fel (fratele tatălui meu).
- eu, binențele, în această situație am zero hectare de teren însă mi-a atras atenția că verișorul meu (fiul unchiului) lucrează 4 hectare de teren !!! Spun "lucrează" întrucât nu am nici o dovadă că are acte pe ele. Din logica mea ar fi vorba de cele 4 hectare lipsă ale străbunicului "uitate" sau "rătăcite" în lanțul moștenirilor.

Ghinionul meu este și faptul că verișorul meu, cel pe care-l suspectez că și-a însușit pe nedrept cele 4 hectare, este inspector agricol la primăria din localitate. Am încercat să cer adeverință și informații de la registrul agricol al primăriei însă mi sa răspuns că nu se mai găsesc documentele prin care străbunicul meu ar fi avut 10 hectare de pamant!

În afară de primăria din localitate, ce instituție mai are evidența terenurilor extravilane?
Cum pot investiga să aflu istoricul proprietarilor unui teren extravilan?
Aș dori să identific pe ce parcelă a fost proprietar străbunicul și apoi să identific actualul "deținător" ar parcelei respective.

Încerc să atașez o poză pentru o exemplificare mai bună: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2019
AlinBR, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei pana bogdan pana bogdan Strabunicul meu a murit in 1975 lăsând mostenire 3 hectare de padure, case,,, terenuri! Am dreptul să cer in instanţă parte din moştenire in ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren fara acte! MihuCristi MihuCristi Buna ziua. Ma numesc Mihu Cristi si vreau sa adresez o intrebare in legatura cu mostenirea unor terenuri agricole de la bunicii mei. Problema este in felul ... (vezi toată discuția)
Carte funciara deschisa in1891. am rugamintea de a ma lamuri,in ... teodor flore teodor flore Carte Funciara deschisa in1891. Am rugamintea de a ma lamuri,In urmatoarea speta. Strabunicul deschide aceasta Carte Funciara, In urma.casatoriei rezulta ... (vezi toată discuția)