Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curator pentru frate cu handicap

Bună ziua! Va rog sa îmi spuneți ce procedura este petru a putea fi curator pentru fratele meu cu handicap gradul 1 permanent ( fără discernământ) . Tatăl este in viață (este in vârsta) suntem 5 frați . Mama este decedată. Daca unul dintre frați se opune se poate numi totuși un curator din familie?Exista un apartament pentru care nu s- a făcut succesiune. Unul din frați se opune vehement la orice.(Succesiune , curator etc). Curatele se da de către judecătorie?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:07, 9 Martie 2025
Atat CURATELA cat si TUTELA SPECIALA o dispune instanta de judecata.
Instanta va decide, nu are relevanta ca unul din frati se opune.
Cererea cu documentele medicale trebuie sa le depuneti la judecatorie la registratura.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Bună dimineața! cât de necesară este tutela în cazul unei ... LuciaNeagu LuciaNeagu Bună dimineața! Cât de necesară este tutela în cazul unei persoane cu handicap ? Persoana cu handicap grav tocmai a împlinit 18ani și părintele, ... (vezi toată discuția)