avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Talon pensie Am depus dosarul de pensie pentru limita ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Talon pensie Am depus dosarul de pensie pentru limita de varsta ...

Talon pensie
Am depus dosarul de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare pe 20 August 2024 . Pe 29 noiembrie 2024 mi a fost comunicata decizia de pensionare.
În decembrie pe data de 27 am primit drepturile de pensie pe fracțiune din august, sept , Oct, noiembrie și decembrie prin mandat poștal
În ianuarie pe 27 am primit de-asemenea tot prin mandat poștal drepturile.
În luna februarie am reușit după certuri cu ei sa ii determin sa îmi vireze banii în cont pe card unde i-am primit dar nu am primit absolut nici un Talon de pensie .
Acum pe februarie iar nu am primit Talon și doar banii pe card
Cand am nevoie de doctor de familie sau la spital primul lucru pe care îl solicita este talonul de pensie.
Cum ii pot determina sa îmi dea Talon mai ales ca este un drept al meu si nu un favor
.Cererile depuse la ei cu nr de înregistrare nu au nici un efect îți dau un nr de înregistrare și cu ala ramai
Ce cale sa folosesc sa ii oblig sa îmi dea și Talon? Este necesar sa deschid proces ?
Cel mai recent răspuns: GMD66 , utilizator 08:54, 12 Martie 2025
Sunt in aceeasi situatie.
In ultimele 4 luni am trimis mailuri peste tot (CJP, CNPP, MMPS), am facut solicitari si sesizari in PORTAL, am fost la ghiseu. Am primit doar doua informatii, corelate si cu lipsa deciziilor de recalculare -> "In momentul in care se emite din sistemul informatic talon de pensie exista posibilitatea operarii in acelasi sistem a recalcularii.", respectiv "veti primi talonul mov si revizuirea conf,prevederilor LEGII 360 cand CNPP va prelua datele dvs. prelucrate in sistemul informativ" ! la ritmul actual, avem de asteptat...
Bun bun și eu dacă ma îmbolnăvesc sau am nevoie la medic ce fac? Ce talon de pensie îmi dau .Explicația dvs are logica dar nu sta în picioare fiindcă la colegii care locuiesc în alte sectoare le a venit și talon deși am.iesit circa 300 la pensie in August anul trecut. Ori eu nu cred ca este o lege ptr sector 1 alta ptr sector 2 . Este doar nesimțirea lor și bătaia lor de joc

GMD66 a scris:

Sunt in aceeasi situatie.
In ultimele 4 luni am trimis mailuri peste tot (CJP, CNPP, MMPS), am facut solicitari si sesizari in PORTAL, am fost la ghiseu. Am primit doar doua informatii, corelate si cu lipsa deciziilor de recalculare -> "In momentul in care se emite din sistemul informatic talon de pensie exista posibilitatea operarii in acelasi sistem a recalcularii.", respectiv "veti primi talonul mov si revizuirea conf,prevederilor LEGII 360 cand CNPP va prelua datele dvs. prelucrate in sistemul informativ" ! la ritmul actual, avem de asteptat...

Am fost la medic cu copii dupa decizie si ultimul mandat postal.
Nici eu nu stiu ce sa mai fac, dar astept pana in aprilie, apoi merg in instanta, poate asa se mobilizeaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit in 14 ianuarie decizia de pensionare pentru un dosar ... elenaboros elenaboros Am primit in 14 ianuarie Decizia de pensionare ,pentru un dosar depus in octombrie 2024. La sfarsitul lui ianuarie si in februarie am primit 2 mandate postale, ... (vezi toată discuția)
Talon mov pensie maryelena maryelena Buna ziua ,va rog sa mi spuneti si mie daca mai este obligatoriu ridicarea talonului ptr cei care au optat pensia pe card .Am o mare problema tatal meu fiind ... (vezi toată discuția)
Petitie fara raspuns acum 5 luni am trimis prin e-mail o sesizare la casa de pensii ... Bibi020844 Bibi020844 Acum 5 luni am trimis prin e-mail o sesizare la casa de pensii Brasov deoarece nu am primit decizia de recalculare a pensiei. Neprimind nici un raspuns, acum 2 ... (vezi toată discuția)