avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tocmai mi-a spus cineva din avocatura ca articolul 205 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tocmai mi-a spus cineva din avocatura ca articolul 205 nu mai ...

Tocmai mi a spus cineva din avocatura ca articolul 205 nu mai exista de 16 ani cel cu Insulta. Dacă este adevărat, sub ce articol întra Insulta și e adevărat ce spune? Vreau răspuns de la cineva care știe sigur. Deja suntem în 2025.
Cel mai recent răspuns: laura76c , utilizator 07:53, 16 Martie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Insulta și calomnia nu mai sunt fapte penale.
Puteți actiona doar pe cale civilă, sa cereti despăgubiri pt daune morale.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În astfel de situații singura soluție este un proces civil prin care solicitați daune morale.In legislația penala insulta și calomnia nu mai sunt reglementate deci nu mai sunt fapte penale..
Mulțumesc pentru răspuns. Chiar asta o sa fac ptr ca trebuie stopat astfel de fenomen de a jigniri asa doar ptr ca unii se cred mai bărbații decât alții. Un bărbat când jignește femeile clar ne dam seama ce fel de bărbat este. Și invers. Dar în acest caz nu e valabil. Va mulțumesc.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

În astfel de situații singura soluție este un proces civil prin care solicitați daune morale.In legislația penala insulta și calomnia nu mai sunt reglementate deci nu mai sunt fapte penale..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia, santajul Birou de Mediator Tatiana Calaras Birou de Mediator Tatiana Calaras Buna seara, stim cu totii ca insulta si calomnia numai sunt incriminate in art 205 si art.206 CP .......dar....am o problema cu matusa mea care imi trimite ... (vezi toată discuția)
Actiune in interdictie neprobata impotriva mea eusaisapte eusaisapte A introdus o actiune in interdictie neprobata imoptriva mea, adica trebuia sa faca dovada ca sunt alienat mintal, ceea ce reiese ca e reclamantul dupa cum ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie ContSters327794 ContSters327794 Poate ma ajuta cineva...o vecina mi-a adus injurii grave si acuzatii nefondate vorbe urate pe care nu le pot scrie aici.Daca o dau in judecata mai sunt ... (vezi toată discuția)